Vytisknout
V neděli 22.3. odehráli naši muži "B" svůj první jarní mistrovský zápas Okresního přeboru. Soupeřem jim byl "B" tým SK Klatovy 1898, který usiluje o postup do I.B třídy. Souboj posledního Mochtína s 2.týmem tabulky byl naprosto vyrovnaný, všechny tři body si ale nakonec odvezli hosté za šťastnou výhru 1:0, kterou si zajistili lacinou brankou po chybě našeho golmana.

..22.3.2015 - OP mužů Sokol Mochtín "B" - SK Klatovy 1898 "B"   0:1  (0:1). Naše záloha začala proti favorizovaným hostům s velkým nasazením a bojovností, plných 20 minut byla více jak vyrovnaným soupeřem. Menší šance byly na obou stranách, tu největší měl v té době ale náš JI.Podráský, který ze skrumáže trefil hlavou tyč hostující branky. Pak ale přišly dvě šance hostů, které zaváněly golem. Ve 32.min. trefili hosté břevno naší branky, o dvě minuty později měl na kopačkách gol J.Votípka, ale ve skluzu netrefil zblíska naší branku. Na druhé straně se ve 38.min. dostal k pěkné střele ze 25 m náš D.Kotlan (těsně nad šibenicí) a ve 41. min. též  O.Sukovatý. Z úhlu však golmana hostů Slámu nepřekonal, ten míč stačil vyrazit. Klíčový moment utkání nastal o minutu později, kdy si náš mladý, 16,5 letý golman neporadil dobře s malou domů. Místo odkopu volil na malém vápně kličku dotírajícímu útočníkovi hostů. Ta mu nevyšla, tečovaný míč se došoural za brankovou čáru - hosté vedli 1:0 a tuto těsnou výhru uhlídali až do konce.Naši hráči se snažili o vyrovnání, bojovali, ale ke golovému zakončení se již až do 90.minuty nedostali, smolně prohráli, i když by tomuto duelu slušela spíše remisa. Škoda, snad příště ! Utkání odřídil s přehledem r. Jiří Bureš z Klatov, ŽK 0:2, branka : Filip Bláha, 40 diváků.  

Sestava Mochtína : Jar. Pretzelmayer, L.Bláha, Ji.Švátora, P.Švátora, P.Staněk, Ji.Podráský, Jos. Křivánek, O.Sukovatý, D.Kotlan (66. St. Strejc), J.Potužník (65. L.Kašpar), M.Matoušek (65. Jos. Rašek) - škoda jen, že na zápas nedorazili někteří hráči, kteří účast přislíbili (M.Reitmaier, L.Kolárik a další), hosté z Klatov byli tentokráte k poražení !

-x-x-x-x-x-

JARNÍ TURNAJ ml. žáků

uspořádal FO SK Kovodružstvo Strážov na hřišti s umělým povrchem v Klatovech u Masarykovy ZŠ a to přesně na první jarní den - 21.3.2015 za účasti pěti mužstev. Mezi nimi nechyběl ani tým ml.žáků TJ Sokol Mochtín, který si vedl velice zdatně, celý turnaj vyhrál - blahopřejeme !

Hrálo se systémem každý s každým dvoukolově, naši kluci dosáhli těchto výsledků : Mochtín - Luby "B" 1:0,1:0, Bolešiny 0:0,1:0, Strážov 1:0, 1:1, Kolinec 2:0,0:0, branky Mochtína stříleli : Láďa Potužník - 5, po jedné Jakub Smolík a Václav Kolář.

Sokol Mochtín hrál v sestavě : M.Švátora, P.Bauer, D.Vozka, T.Potůček, L.Rajtmajer, R.Smolík, V.Kolář, L.Potužník, J.Smolík, trenéři Kamil Rajtmajer a Miroslav Bauer

Konečné pořadí turnaje : 1.Sokol Mochtín, 2.SK Bolešiny, 3. SK Kovodružstvo Strážov, 4. TJ Sokol Kolinec, 5. Start Luby "B"

                                                       -x-x-x-x-x-x-x-

                                                  

TRENINKY  dorostu budou v tomto týdnu na hřišti v Mochtíně v úterý a čtvrtek od 18,00 hod.

TRENINKY  mužů pak v úterý a pátek od 18,00 hodin . Na páteční trenink mohou dorazit i dorostenci, kteří budou mít volno

 

Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 1771