Mochtínští dorostenci zakončili v sobotu 15.11. fotbalový podzim 2014 jasnou výhrou 5:1 nad domácím Chotěšovem a stali se tak podzimním MISTREM Krajské soutěže, skupiny B !

Po dvou titulech v této krajské soutěži (v soutěžním ročníku 2012/2013 a 2013/2014) si náš nový, omlazený tým dal za úkol "neztratit se" ani v novém soutěžním ročníku 2014/2015. Krajská soutěž byla totiž rozšířena na 16 družstev, hrají v ní navíc i týmy, které ještě před půl rokem hrály v Krajském přeboru a to v popředí tabulky - jako např. TJ Sušice, FK Horažďovice, FK Nepomuk a další.

Naši kluci, vedeni velkým obětavcem a fotbalovým nadšencem, trenérem Jaroslavem Pavlíkem, však i po první polovině soutěže opět patří k předním týmům tabulky a na jaře 2015 se pokusí bojovat opět o konečné prvenství !  

Mochtín je po podzimu 2014 na 1.místě s 38 body a skorem 65:27 (!), 2. je FK Horažďovice s 35 body (dnes nečekaně ztratil 1 bod v Mrákově !), 3. je Okula Nýrsko s 31 bodem (má ale zápas v Blovicích k dobru), 4. je TJ Sušice s 30 body, 5. FK Nepomuk též s 30 body , atd.

Poděkování patří všem hráčům našeho týmu od těch nejzkušenějších až po benjamínky za předvedené podzimní výkony a výsledky a tím i za vzornou reprezentaci TJ Sokol Mochtín i celého okresu Klatovy . Kromě hlavního trenéra Jaroslava Pavlíka, si zasluhuje poděkování také jeho asistent a vedoucí mužstva Stanislav Bejvl. Zapomenout nelze ani na našeho dalšího trenéra mládeže Tomáše Kapustu, jehož někteří svěřenci z žáků, které trenoval, se již nyní úspěšně zabydlují v týmu dorostu. I jemu matří naše poděkování a věříme, že se po krátké odmlce opět vrátí k trenování u nás ve FO TJ Sokol Mochtín ! Zároveň děkujeme i oddílům FK Dukla Janovice a SK Bolešiny, které  nám uvolňují své kluky (dorostence) na střídavé starty. Pro Mochtínský tým je to významná pomoc, pro hráče na střídavý start navíc obrovská fotbalová zkušenost.

..KS dorostu - TJ Chotěšov - Sokol Mochtín    1:5 (0:1)

Domácí tým patří do horní poloviny tabulky této krajské soutěže, o body "obral" v letošním podzimu několik favoritů a tak náš tým odjížděl k zápasu do Chotěšova s velkým respektem. Naštěstí ale vše dobře (pro Mochtín) dopadlo, i když první poločas byl hodně vyrovnaný. Ve druhém ale již náš tým dominoval, byl lepší, vyhrál zaslouženě. V brance nám opět velmi dobře zachytal Jarda Pretzelmayer (i když je to rozený útočník), obrana v čele s Kubou Bejvlem pracovala výborně, dařilo záloze i útočníkům, Střelecky pak nejvíce Patriku Šveňhovi, který zaznamenal hatrick ! Výhrou si náš tým pojistil 1.místo v tabulce, ve které přezimuje s 38 body a skorem 65:27 !

Zápas v Chotěšově odřídil rozhodčí Josef Kořán, hrálo se bez karet. So Mochtín odehrál utkání v sestavě : Jaroslav Pretzelmayer, Mirek Zajíc, Jakub Bejvl, Jan Žiak, Jan Nebeský, Patrik Šveňha, Viliam Pretzelmayer, David Burian, Jiří Peleška, Daniel Kotlan, Josef Rašek - střídali : Pavel Lorenc, Stanislav Strejc, Pavel Lorenc a Jan Šafránek. Branky : Patrik Šveňha 3 (60.,67.,81.), Daniel Kotlan 1 (14.), Pavel Lorenc 1 (74.min.).

Někteří naši dorostenci úspěšně již startují v týmech našich mužů (A i B) a další do nich mají nakročeno. A to je moc a moc dobře. Přeji jim, aby je neopouštěl elán do fotbalu, dobrou zimní přípravu a hodně úspěchů ve druhé části mistrovské sezony - JARO 2015 !

Jen jim připomínám, že mají zajištěnu sport. halu v Čapkovce v Klatovech a to každou středu od 20,00 do 21,00 hod., aby mohli pokračovat v treninkové přípravě. Začíná se již tuto středu 19.11.2014.