Vytisknout
V neděli 9.11.2014 získali naši dorostenci na domácím hřišti v Mochtíně další tři mistrovské body. V okresním derby Krajské soutěže porazili těsně 1:0 Sokol Hradešice, který byl hodně dobrým soupeřem.

..KS dorostu - Sokol Mochtín - Sokol Hradešice  1:0 (0:0). Hosté přijeli v silné sestavě, ale v úvodu utkání se museli bránit velkému náporu našeho týmu, který začal ve svižném tempu, dařilo se mu. Z převahy ale naši mladíci nic nevytěžili a tak postupem času soupeř z Hradešic vyrovnával hru a měl také šance na skorování. Brankáři obou týmů ale byli oporami, drželi své kamarády v poli v naději na zisk alespoň bodu za případnou remisu. K té ale nakonec nedošlo, protože Mochtín ve II.poločase začal pomalu znovu svého soupeře přehrávat a vypracoval si i několik golových loženek. Největší z nich měl především Daniel Kotlan, ale ve skorování mu zabránil vždy golman Hradešic Zdeněk Říha. Hosté ale měli také několik slibných útočných akcí, ale naše obrana, v čele s kapitánem Jakubem Bejvlem, hrála spolehlivě, v důležitých momentech nás podržel i Jarouš Pretzelmayer v brance. Rozhodující moment utkání přišel v 70.minutě. Po rohovém kopu se odvrácený míč dostal za velké vápno hostů, tam si ho zpracoval náš 15 letý mladíček Tomáš Velek a ze 24 m prostřelil vše co mu stálo v cestě - vsítil vítězný gol utkání ! Mochtínský tlak pokračoval, o deset minut později např. P.Šveňha nastřelil břevno hostující branky, ale i hráči z Hradešic se do poslední minuty snažili maximálně o vyrovnání stavu. Byli hodně nepříjemným soupeřem, ale na remisu nakonec nedosáhli, body zůstaly v Mochtíně.Rozhodčí František Petrželka z Malonic, ŽK 1:1, 60 diváků (!), branka : Tomáš VELEK.

      Vítězstvím si Mochtín upevnil 1.místo v tabulce, v patách ale má Horažďovice s dvoubodovou ztrátou a další kvalitní týmy. O tom, kdo se stane vítězem podzimní části soutěže, rozhodne až poslední kolo, které je na pořadu příští víkend. Mochtín v sobotu 15.11. zajíždí do Chotěšova, kde ho čeká hodně kvalitní soupeř, druhé Horažďovice doma hostí poslední Mrákov, který je naopak hodně slaboučký. Budeme našim klukům držet palce, aby zápas v Chotěšově zvládli !

TRENINKY (poslední letos venku v Mochtíně) proběhnou :

dorostenci : v úterý a čtvrtek od 17,30 hodin

muži  : v úterý a pátek od 18,00 hodin

..v posledním mistrovském kole podzimu 2014 budou hrát naši dorostenci v sobotu 15.11. od 10,00 hod. v Chotěšově, naši muži pak v neděli 16.11.2014 budou hrát od 13,30 hodin doma v Mochtíně s Košutkou Plzeň, která vede tabulku I.B třídy  - přijďte se podívat !!!
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 1743