Vytisknout
V první části víkendu 20. - 21.9.2014 odehráli naši fotbalisté dva mistrovské zápasy. Dorostenci v dramatickém derby utkání remisovali s Okulou Nýrsko 3:3, na oenalty ale vyhráli 3:1 a do tabulky Krajské soutěže si připsali 2 cenné body. V sobotu 20.9. odpoledne pak naše béčko mužů odehrálo svůj další mistrovský zápas v Hradešicích. Domácí byli lepší, vyhráli 4:0, ale šance na gol měli i naši hráči

Již v pátek 19.9.2014 odehráli svůj mistrák naši mladší žáci. Na domácím hřišti v Mochtíně porazili hladce Sokol Měčín 6:0  po poločase 3:0 - blahopřejeme !

.. KS dorostu Sokol Mochtín - SKP Okula Nýrsko  3:3 (1:2), na pok. kopy 3:1. Souboj dvou předních týmu tabulky začali lépe naši kluci, kteří šli do vedení již v 8.minutě, kdy se po jednoduché akci přesně trefil Jiří Peleška - 1:0. Pak ale pomalu a jistě začali být lepší hosté, kteří těžili z nepřesností našich hráčů, kteří se uchylovali ke zbytečným soloakcím, ztráceli míče, k úspěchu to nevedlo. Hosté srovnali tečovanou střelou již ve 14.minutě a ve 30.min. pak šli nečekaně do vedení 2:1, byli na koni. O přestávce dostali naši kluci jasné pokyny pro zlepšení výkonu a pomohlo to. Začali hrát kolektivně, míč šel rychle z nohy na nohu spoluhráče, soupeř byl pod tlakem. Vyrovnání na 2:2 přišlo již v 54.min., kdy po přihrávce Ji.Pelešky šikovně golově akci zakončil Josef Rašek. Mochtín byl v ofenzivě, Okula se jen bránila a v 67.min. měla velké štěstí, protže čistou golovku neproměnil David Burian. Vzápětí ale hosté šli do brejku, naše obrana lehkomyslně zaváhala, Okula šla zásluhou Dražky znovu do vedení ! Mochtín se s tím ale nesmířil, bojoval, chtěl vyhrát. Na 3:3 srovnal v 75.min. Daniel Kotlan, vítězný gol měl na své kopačce opět David Burian v 81.min. ale v čisté šanci trefil jen golmana Okuly. Škoda, mohly být tři body. Nebyly, musely se kopat penalty, při kterých se vyznamenal náš staronový golman Jarda Pretzelmayer. Dvě penalty hostům chytil, třetí střelu "vytlačil" očima na tyč, Mochtín vyhrál na penalty 3:1, dva body jsou jeho. Tabulku vede zatím Sušice s 18 body, Mochtín je na 2.místě se 17.body, ale špic tétosoutěže je hodně vyrovnaný. Rozhodčí Radim Koura, ŽK 2:1, branky : Jiří Peleška, Josef Rašek, Daniel Kotlan - Stanislav Němec, Jaroslav Toman, Antonín Dražka, 20 diváků.

.. OP mužů Sokol Hradešice - Sokol Mochtín "B"  4:0 (2:0). Náš tým, který hrál o proti minulému zápasu v hodně obměněné sestavě, měl hodně špatný začátek. První tři minuty sice odehrál na půlce domácích, ale pak přišel dlouhý nákop Hradešic, náš krajní bek R.Diviš míč "zpracoval" přímo pro hráče soupeře, ten zatáhl míč do vápna, nahrál před branku a .. bylo to ve 4.min. 1:0 ! V 10.min. náš golman P.Vítovec konečkami prstů vytahuje prudkou střelu k tyči na roh. O dvě minuty později přichází souboj tělo na tělo našeho M.Reitmaiera a domácího hráče, který upadl na hranici vápna , rozhodčí Kurc nekompromisně píská penaltu , i když souboj by mimo trest. území l!!! Tu domácí bezproblémově proměnili, vedli pohodlně 2:0, panu rozhodčímu se pak i lepší pískalo v dalším průběhu utkání. Domácí pak měli v 1.poločase ještě jednu velmi dobrou příležitost, ale tvrdou střelu k tyči ze 28.min. náš golman opět vyráží na roh. Mochtín mnoho příležitostí k zakončení neměl, až ve 30.min. měl domácí golman velkou práci s hlavičkou pod břevno, vzápětí pak J.Potužník ze 30 m jen těsně minul odkrytou branku Hradešic. Po přestávce začala naše záloha odvážněji v ofenzivě. Pěknou kaci v 55. min. založil R.Diviš po levé straně. Obešel 3 hráče, uvolnil přihrávkou šikovně J.Pretzelmayera, ale ten v zakončení trefil jen domácího golmana. Domácí v té době nehráli nic moc, přesto se jim v 60.min., po zmatcích našich obránců, podařilo hlavou přesně zakončit - vedli již 3:0 a nebylo to všechno. O pouhých pět minut na to kopali VPK, ze kterého Ji.Kopal přesnou střelou k tyči zvyšuje na 4:0! V 68.min. ztratil náš M.Žiak zbytečně míč, domácí brejkovou akci zachraňuje opět náš golman vyražením míče, z dorážky domácí skorují, ale bylo to z ofsajdu, gol neplatí. V závěru utkání se dostal ke slovu i Mochtín, ale střela J.Křivánka z VPK skončila na domácí zdi, v 88.min. se pak J.Potužník dostal za obranu Hradešic, svůj soloúnik na branku však zakončil střelou těsně vedle branky. Zápas skončil, domácí, kteří usilují o návrat do I.B třídy byli lepší, vyhráli zaslouženě, ale na I.B třídu to výkon nebyl. Rozhodčí Lubomír Kurc (svoji pověst potvrdil - v jendnom případě dokonce běžel domácím pro zakopnutý míč mimo hřiště cca 20m, aby mohli kopat rohový kop), ŽK 1:1, 70 diváků. Sestava Mochtína "B" : Vítovec, Bláha, Diviš, Peleška Ji., Kašpar, Sukovatý, Křivánek, Reitmaier, Žiak M. (69. Strejc), Potužník, Pretzelmayer Jar. (72. Burian)

   Nyní je před našim "B" týmem mužů předehrávka utkání OP mužů Sokol Vrhaveč - Sokol Mochtín "B", která bude odehrána ve středu 24.9.2014 od 17,00 hod. ve Vrhavči. Věříme, že dáme tým dohromady, i když řada kluků bude již mimo Klatovy ve školách a někteří v práci. Proto potřebujeme najisto potvrdit zítra - v neděli 21.9. účst hráčů, abychom měli jistotu zdárného zajištění předehrávky.Počítáme samozřejmě , že pomohou dorostenci, ale měli by pomoci i další hráči mužů, kteří budou fit a budou mít volno !

TRENINK dorostenců se kvůli této středeční předehrávce v úterý 23.9.2014 konat v Mochtíně nebude, bude až v pátek 26.9.2014 od 18,00 hodin ! Počítejte s tím !

V neděli 21.9.2014  zářijový fotbalový víkend pokračuje, na pořadu je utkání I.B třídy mužů v Mochtíně , ve kterém naše áčko So Mochtín hostí od 16,30 hod. Chanovice ! 

Přijďte se podívat, přijďte povzbudit naše fotbalisty v boji o důležité mistrovské body !!!
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 1662