V neděli 7.9.2014 získalo áčko mužů So Mochtín zaslouženě tři mistrovské body. Doma porazilo exúčastníka I.A třídy Keramiku Chlumčany 3:1. Škoda jen dalšího zbytečného vyloučení našeho hráče!

.. I.B třída mužů, sk.B Sokol Mochtín - Keramika Chlumčany  3:1 (1:0).

Úvod tohoto duelu provázel dosti hustý déšť, mochtínský trávník byl hodně promočený a kluzký. Náš tým toužil konečně po vítězství, od začátku byl hodně aktivní v ofenzivě, poctivě hrál i v obraně, Již ve 4.min. měl šanci na gol po RK P.Staněk, ale hlavou minul těsně branku. Ve 14.min. byli v rychlém protiútoku hosté, ale dobře to dopadlo, P.Staněk zblokoval na RK prudkou střelu na branku. V 18.min. hlavičkoval těsně vedle hostující branky náš Ji.Dolejš, který se zatím v koncovce trápí a potvrdil to znovu i při další hlavičce ve 33.minutě, která jen těsně minula cíl. Golu v síti Keramiky se ale fanoušci Mochtína dočkali ve 38.minutě. Jar. Cihlář poslal z úhlu z VPK prudkou střelu na branku, která skončila v síti - 1:0 ! Hned po přestávce "vyfasoval" ŽK náš V.Špindler, hra se oboustranně přiostřila, ŽK padaly i na druhé straně. V 58.min. byl v pěkné šanci Ji.Dolejš, golman hostí s námahou vyráží míč na roh. Z něj ale následně již podruhé inkasuje, když hlavičkový souboj o míč vyhrál náš Viktor Špindler - 2:0 ! V 66.min. předvedl Mochtín hodně pěknou kombinační akci, která ale golem neskončila. O čtyři minuty později dostal 2.ŽK opět náš V.Špindler, svůj tým poškodil, Mochtín musel dohrát zápas o deseti. I v oslabení byl Mochtín stále aktivní a po dalším rohovém kopu v 78.minutě zvyšuje Pavel Staněk hlavou na 3:0, bylo rozhodnuto. Hosté přišli v 83. min. také o jednoho hráče (P.Šmída), který byl též po 2.ŽK vyloučen, přesto se jim ale v samotném závěru podařilo snížit na 1:3, když se po centru kapitána Miloty dostal hlavou k zakončení střídající Benedikt. Zápas odřídil rozhodčí Jakub Šlajs z Plzně, ŽK 3:3, ČK 1:1 (Špindler - Šmíd), přihlíželo na 70 diváků.Sestava Mochtína : Rajtmajer, Dolejš T., Staněk, Švátora P. (79. Žiak J.), Bejvl, Špindler, Flodr, Babka (88. Diviš), Dolejš Ji., Cihlář, Plánička, branky :  CIHLÁŘ Jaroslav, ŠPINDLER Viktor, STANĚK Pavel, 

TRENINKY mužů budou v následujícím týdnu 8. - 14.9.2014 tři !  V úterý, středu a pátek od 18,00 hodin očekáváme maximální účast hráčů "A" týmu, ale i zlepšenou účast mužů "B", kteří by potřebovali již také konečně bodovat !!!

K dalšímu utkání I.B třídy bude áčko mužů So Mochtín zajíždět do Štěnovic  v sobotu 13.9.2014 (hraje se tam již od 16,00 hodin !), doma v Mochtíně se pak v neděli 14.9.2014 bude hrát zápas OP mužů So Mochtín "B" - So Měcholupy !