Vytisknout
Sobota 6.září 2014 přinesla tři mistrovské body našim dorostencům, kteří si doma poradili celkem lehce s Holýšovem. Porazili ho 6:2, v tabulce Krajské soutěže se drží stále mezi předními týmy této soutěže.

První mistrovský bodích uhráli naši mladší žáci ve Švihově, kde s místním FK remisovali v 1. utkání sezony 1:1. Na penalty ale byli úspěšnější domácí kluci, získali druhý, bonusový bod navíc.

Velmi pěkné výkony předvedli i naši nejmenší fotbalisté - mladší přípravka na turnaji v Kolinci. Tým nebyl sice kompletní, přesto se mu mimořádně dařilo. Na svou kůži to pocítil nejen pořádající Kolinec, ale i áčko Klatov i Sušice !

Jediným týmem, který se v tento den neměl možnost radovat z nějakého toho bodu, bylo béčko mužů So Mochtín. Hrálo derby utkání OP v Lubech, kde po statečném boji podlehlo těsně 0:1, když rozhodující gol vsítil "Mochtíňák" ve službách místního Startu - Petr Sysel a to v 77.minutě !

.. KS dorostu  Sokol Mochtín - SVH Holýšov  6:2 (2:0). Našim klukům vyšel začátek zápasu, když po dvou perfektně provedených akcích již v 10.minutě vedli 2:0. Trefil i se D.Burian a P.Šveňha. Soupeř se snažil, ale Mochtín byl jasně lepší, jenže další goly do přestávky nepřidal, protože se hráči předháněli v zahazování vyložených šancí (Peleška, Kotlan, Šafránek, Šveňha i další). Po přestávce se pak dvakrát trefil Pavel Lorenc, konečně se golově prosadil i Dan Kotlan a znovu P.Šveňha, výhra Mochtína byla jednoznačná a mohla být daleko vyšší. I tak ale Mochtín dokázal, že fotbal hrát umí. Rozhodčí M.Pena z Horažďovic, ŽK 1:3, branky Mochtína : Pavel LORENC, Patrik ŠVEŇHA - po 2, David BURIAN, Daniel KOTLAN - po 1.

TRENINK dorostenců bude v následujícím týdnu v úterý a čtvrtek od 18,00 hodin !  K dalšímu utkání bude Mochtínský dorost zajíždět v sobotu 13.9. do Lub. Derby zápas bude odehrán od 10,00 hod.

.. OP mužů  Start Luby "B" -  Sokol Mochtín "B"   1 : 0 (0:0). Souboj dvou týmů, které zatím ještě od zahájení nové sezony nevyhrály se odehrával na mokrém a hodně kluzkém terénu lubského hřiště. Domácí posílili mužstvo o některé hráče z áčka, náš tým měl naopak opět problémy dát tým dohromady. Ale povedlo se a nakonec chybělo málo k tomu, aby naše záloha odvezla z derby bod. Nestalo se, v 77.min. se dostal k dorážce "náš" Petr Sysel (ve službách Lub) a hlavou vstřelil rozhodující gol, Luby "B" vyhrály 1:0. Nutno však dodat, že měly během 90.minut více ze hry i více šancí na gol, v cestě jim však stál náš golman Petr Vítovec, který svými skvělými zákroky držel Mochtín dlouho nad vodou. Na druhé straně ale měli pěkné šance na vstřelní golu i naši hráči, ty největší pak Jan Potužník. Pochválit ale musím celý tým, který srdnatně bojoval, svým výkonem rozhodně nezklamal. Především pak přítomnost a výkon Luboše Kašpara byl znát, přidali se i další. Rozhodčí Vl. Habada, ŽK 2:3, 80 diváků. Naše béčko touto porážkou kleslo na poslední příčku tabulky (místo Lub), další soupeři ale čekají. Ten nejbližší pak v neděli 14.9. doma (Měcholupy) a zde by to chtělo již konečně naplno bodovat !  Sestava : Vítovec, Bláha, Kubala (27.Burian), M.Žiak, Kašpar,Sukovatý, Křivánek (65.Rubáš), Zahradník, Reitmaier, Diviš, Potužník (84.Troch),  

Zítra - v neděli 7.9.2014 přijďte povzbudit naše áčko mužů, které od 17,00 hod. doma v Mochtíně hostí exúčastníka I.A třídy Keramiku CHLUMČANY !
Kategorie: TJ Sokol Mochtín
Zobrazeno: 1735