Neděle 24.8.2014 přinesla úspěch jen našim dorostencům, kteří v úvodním zápase sezony dokázali doma porazit své vrstevníky ze Sušice 3:1. "B" muži pak odpoledne zajížděli k zápasu OP do Klatov, kde na ně čekala kvalitní záloha divizního SK Klatovy 1898. V nerovném boji domácí nakonec vyhráli zcela přesvědčivě 10:1.

.. KS dorostu - Sokol Mochtín - TJ Sušice  3:1 (1:0). Utkání mělo svoji kvalitu a to zásluhou obou týmů. Hosté ze Sušice disponují mladým týmem, ale i v našem mužstvu je řada nováčků a mladých hráčů, které vhodně doplňují ti starší, zkušenější. A byli to právě oni, kteří byli u rozhodujících branek, které přinesly Mochtínu první 3 mistrovské body. První poločas byl hodně vyrovnaný, žádný tým nechtěl udělat chybu. Skore se měnilo až ve 42.minutě, kdy střelu Zb. Smolíka z větší vzdálenosti zatečoval hostující obánce do vlastní branky - 1:0. Po přestávce se naši dorostenci stále více a více začali prosazovat kombinační hrou, získávali převahu, přišly i branky. Obě dvě vsítil náš obránce Jirka Peleška, kterého trenér zkusil na nějaký čas i do útoku a vyplatilo se. Na 2:0 zyvšoval v 51. a na 3:0 po rohu v 58.minutě. Pak se ale smolně zranil náš Zb.Smolík (bez cizího přičinění), vzápětí pak i náš mladík Michal Holub, oba - buhužel, museli se zraněními do nemocnice. Nebyly to příjemné chvíle pro jejich spoluhráče, tempo hry opadlo. Soupeř toho využil a snížil na 1:3 brankou Pojara, více mu ale naše obrana s brankařem D.Burianem nedovolila. Zápas řídil r. Václav Pressl, ŽK 0:2, 30 diváků, branky : Jiří PELEŠKA - 2, vlastní - Jakub Pojar.

Vložené  II.kolo KS dorostu se hraje již ve středu 27.8. a náš dorost v něm doma v Mochtíně hostí Sokol Mrákov.  Utkání začíná v 17,00 hodin ! Přijďte se podívat !

.. OP mužů - SK Klatovy 1898 "B" - Sokol Mochtín "B"   10 : 1 (5:1). Od 1.minuty bylo jasné, že proti sobě nastoupily týmy s úplně jinou kvalitou. Domácí s řadou hráčů se zkušenostmi z vyšších soutěží, kteří mají jasný cíl - vítězství v OP a postup do I.B třídy, přehrávali především některé naše nezkušené mladíky ve všech směrech. Navíc se jim dařilo i střelecky, skore rychle narůstalo. V poli tvořili hru Klatov především ti nejzkušenější - Vítovec, Šlechta, Zb.Toman, v útoku byl nejnebezpečnější šikovný Václav Sýkora  , který byl sám autorem 4 branek. Nejzaměstnanějším našim hráčem byl brankář Petr Vítovec, který si pořádně zachytal, ale vysoké porážce nezabránil. Svými zákroky zabránil ještě vyšší porážce. Ostatní jeho spoluhráči se snažili, ale na soupeře to tentokráte vůbec nestačilo.Čestný gol Mochtína vstřelil ve 43.min. Milan Matoušek, kterému přesně přihrál po uniku zleva Roland Diviš. Před tím ještě ohrozil domácího brankaře Slámu přesnou hlavičkou Jiří Zimermann, k jinému brankovému zakončení se ale naši hráči prakticky již nedostali. Hrálo se slušně, bez karet, rozhodoval R.Bína, přihlíželo na 90 diváků. Sestava Mochtína : Vítovec, Bláha, Sukovatý, Zimermann, M.Žiak (46.Babka), Kubala (64.Strejc), Matoušek, Diviš, Křivánek (72.Pavlík),Reitmaier, Peleška Ji. - branka : Milan MATOUŠEK - 1

TRENINKY mužů zůstávají v platnosti - to jest v úterý , středa a pátek od 18,00 (18,30 ?)hod.

Dorostenci mají trenink též v úterý , ve středu 27.8. je pak od 17,00 hod. čeká mistrák doma v Mochtíně se Sokolem MRÁKOV  !

Připomínám trenérům všech mužstev (mimo ml. přípravku), aby využívali k treninkové přípravě svých svěřenců maximálně treninkové hřiště , které je též ve výborném stavu  šetřili tak hlavní hřiště především pro mistrovské zápasy !!! 

Zároveň jim připomínám nutnost podpisů hráčů nad 18 let a podpisů rodičů u mládeže do 18 let na listiny o zdravotní způsobilosti hráčů pro nový soutěžní ročník a také o výběr členských příspěvků !

Děkuji