Po sobotní výhře áčka mužů v Nýrsku nad místní Okulou 5:0, se v neděli 1.6.2014 mohli radovat z vítězství a tří bodů i naši dorostenci, kteří porazili Dl.Ves 1:0 i muži "B", kteří porazili Svéradice "B" 4:2 a mají již jistý postup do Okresního přeboru. Blahopřejeme. Přálo počasí, přišli fanoušci, byl k vidění solidní fotbal.

Neděle 1.6.2014

.. KS dorostu - Sokol Mochtín - Tatran Dlouhá Ves  1:0 (0:0). Okresní derby dvou předních soupeřů přineslo hodně tvrdých soubojů, 2 ČK a výhru Mochtína, která byla sice těsná, ale zasloužená. Naši kluci měli, hlavně v 1. poločase, řadu jistých golovek, ale trestuhodně je zahazovali, hostům navíc výborně chytal golman. A tak nakonec rozhodla jediná úspěšná trefa Davida Buriana ze 70. minuty. Škoda jen vyloučení Zb. Smolíka na domácí straně a Fr. Zetocha na straně hostů. Rozhodčí Tereza Hessová, ŽK 1:5, ČK 1:1, 30 diváků.  Naši kluci stále vedou tabulku KS, ale v závěsu jsou Blovice a Chanovice, čekají na naše klopýtnutí. Hodně těžký bude již příští soupeř - Chotěšov na jeho hřišti a pak doma i Kdyně. Budeme našim klukům držet palce !!!

.. III. třída mužů - Sokol Mochtín "B" - FK Svéradice "B"  4 : 2 (1:0).  Soupeř přijel posílen, ale i v našem béčku byli kluci z áčka (V. Špindler, aby se po zranění rozehrál a P.Staněk, aby si zvykal na nový post, který mu začíná sedět) a bylo to znát. Hrál se otevřený, oboustranně útočný fotbal, náš tým však měl více ze hry a také více golových šancí. Ve 29. min, trefil M.Žiak po rohovém kopu hlavou tyč, pak ve 35. min. po přihrávce P.Staňka trestuhodně z malého vápna netrefil branku V.Nováček. Fanoušci Mochtína se dočkali až ve 39.min. kdy centr St. Jarabici z VPK prodloužil dělovkou z voleje  pod břevno Pavel Staněk - poslal svůj tým do vedení 1:0. Stejný hráč pak v 50.min. se trefil ze 25 m přesně k tyči, Mochtín vedl již 2:0. Hosté zlobili především z brejkových situací, v 53. min. využil jednu z nich šikovný Jakub Vlček, snížil na 2:1. Od 53.min. hráli hosté jen v deseti, protože jim byl vyloučen (po 2 ŽK) L. Stulík. V 61. min. se dostal do čisté golovky V.Špindler, ale levačkou trefil jen golmana hostí, za dvě minuty na to ale přišla pěkná akce našich hráčů, po přesné narážečce St. Jarabici zvýšil na 3:1 Michal Reitmaier. V 72.min. ale hosté znovu snížili po brejkové akci (Brůha), i v deseti dokázali hodně zlobit. Jistotu tří bodů přinesla až branka našeho 16 letého Jar. Pretzelmayera v 83.minutě, který vyhrál souboj s obráncem hostí a v solo nájezdu na golmana si též poradil a přesně se trefil k tyči - upravil na konečných 4:2. Rozhodčí T.Hessová rozdávala ŽK hlavně za řečnění, ŽK 1:6, ČK 0:1 (Stulíl L.), sestava : Kloupar, Bláha, M.Žiak, J.Žiak, Kubala (81. Pavlík), Sukovatý, Špindler (66. Potužník), Reitmaier, Nováček (46.Pretzelmayer Jar.), Jarabica, Staněk, branky : STANĚK Pavel - 2, REITMAIER Michal, PRETZELMAYER Jaroslav - po 1.

TRENINKY  zůstávají stále stejné. Dorostenci - v úterý a čtvrtek od 17,30 hodin., muži pak v úterý a pátek od 18,00 hodin.

Připomínám těm, kteří ještě nemají uhrazené příspěvky za 1.pololetí, aby to napravili obratem !!! Děkuji