V sobotu 24.5.2014 se v Mochtíně představil Rozvadov, vedoucí tým tabulky I.A třídy. Ten má nakročeno do Krajského přeboru, v Mochtíně vedl v 15.minutě již 2:0, ale pak se strachoval o výsledek.

V předzápase hráli naši žáci se So Hradešice. Byli jasnými favority, ale výkon tomu neodpovídal. Zápas skončil nakonec 2:2 a tak se kopaly penalty o druhý bod.

I.A tř. mužů - Sokol Mochtín - TJ Rozvadov  2:2 (2:2), p.kopy 4:5

Favorizovaní hosté, za které hraje většina hráčů z Tachova, se ujali vedení již v 5.minutě, když po rohovém kopu prošel míč houštinou hráčů až na zadní tyč, kde ho pohodlně hlavou poslal do sítě Bronec. Neuplynulo ani deset minut a bylo to 0:2. To před hranicí velkého vápna fauloval náš J.Cihlář hostujícího útočníka, rozhodčí však nařídil pokutový kop (!) a z něj šli hosté již do dvougolového vedení, vypadalo to pro Mochtín na nakládačku. Jenže, naši fotbalisté to nezabalili, pustili se do soupeře s velkým odhodláním, začali ho přehrávat a přišly i goly. Ve 36.min. přesně našel centrem Jakub Šťastný Tomáše Babku, který z úhlu snížil na 1:2 a šest minut nato pak stejný hráč srovnal na 2:2, když ho přesnou přihrávkou ke golu vybídnul Zbyněk Smolík. A i po přestávce byl Mochtín nečekaně lepším týmem, měl převahu i šance. Ty největší pak Jarda Cihlář v 67.minutě, kdy jeho střelu z VPK hostující golman s námahou vytáhnul na roh a pak i Zbyněk Smolík. Ten mohl skorovat v 80.minutě, ale i jeho vychytal hostující golman R.Benda. Zápas dospěl ke konečné remise 2:2 a tak přišly na pořad pokutové kopy o druhý, bonusový bod. Bohužel, při nich se hosté nemýlili ani jednou, za Mochtín se trefili postupně, Ji.Dolejš, Ja. Cihlář, Ji.Flodr i Tom. Babka, ale Pavel Staněk bránu netrefil, druhý bod bral Rozvadov. Zápas odřídil Martin Plzák z Domažlic, asistovali mu V.Červený z Domažlic a V.Rubáš z Horšovského Týna, Delegátem PKFS byl Václav Havlík z Měčína,  ŽK 4:2, 60 diváků. Sestava : Rajtmajer, Staněk, Bejvl, Šťastný (63. Špindler), Švátora P.(75. Žiak J.), Cihlář, Dolejš Ji. Babka, Flodr, Smolík, Plánička (83. Schejbal), branky : BABKA Tomáš - 2

OP st. žáků - Sokol Mochtín - Sokol Hradešice  2:2 (0:1), na pok. kopy 5:4. Naši kluci nepodali očekávaný výkon. Měli sice více ze hry, ale kolektivní výkon to nebyl a toho soupeř využil k nečekanému zisku 1 bodu. Hradešice dokonce vedly 1:0 a pak ve II. poločase i 2:1, závěr ale patři Mochtínu. Dvakrát naši kluci trefili tyč hostující branky, na 2:2 srovnával T.Velek, když nejdříve na 1:1 vyrovnával J. Šafránek. V následném penaltovém rozstřelu pak byl Mochtín šťastnější, získal druhý bod. Rozhodčí Jos. Blaheta z Klatov, 20 diváků, branky Mochtína : Jan ŠAFRÁNEK a Tomáš VELEK po 1.

Zítra - v neděli 25.5.2014 fotbalový kolotoč o mistrovské body pokračuje. Náš dorost hraje od 10,00 hod. v Postřekově, naši "B" muži od 16,00 hod. ve Strážově. Zde musím konstatovat, že za béčko mužů nemohou pro zranění, či z jiných důvodů (jsou omluveni) - M.Žiak, L.Javorský, V.Nováček, J.Schejbal, O.Sukovatý, J.Šťastný - tak doufám, že ostatní na sraz (dle pokynů) dorazí !