Z důležitého vítězství nad Keramikou Chlumčany se v neděli 27.4.2014 mohli radovat naši muži "A", kteří vyhráli těsně 2:1. Získali na jaře první tři mistrovské body, ale jednoduché to neměli. Hostující Keramika, ač je v tabulce poslední, odvedla v Mochtíně solidní výkon, o to více těší výhra našich fotbalistů.

I.A třída mužů - Sokol Mochtín - Keramika Chlumčany  2 : 1 (1:0). Po minulé smolné prohře doma s TJ Žihle, chtěli naši fotbalisté konečně naplno bodovat proti Chlumčanské Keramice. Do důležitého zápasu ale šel Mochtín oslaben o dalšího svého kvalitního hráče (Zbyňka Smolíka), takže  nic příjemného. S jeho absencí se ale hráči rychle vyrovnali, bojovali, snažili se o ofenzivní fotbal, který jim nakonec přinesl cenné body. Důležitý moment přišel v 16. minutě, kdy se do zakončení dostal Tomáš Babka. Jeho střelu stačil hostující golman Petr Losch vyrazit, ale na dorážku Jirky Flodra byl krátký - 1:0. O dvě minuty později kopali hosté VPK, ale nepříjemnou střelu náš golman P.Rajtmajer vytěsnil na roh. Mochtín byl více u míče, tlačil se do útoku, ale ve 42.min. přišla chyba, brejk hostů, který naštěstí ve vyložené příležitosti skončil střelou mimo branku. Hosté se vyrovnání dočkali až po přestávce a to v 57.minutě. Přízemní střelu ze 25 m náš golman na kluzkém terénu neudržel, dobíhající Pavel Šimána se dostal k volnému míči jako první a srovnal na 1:1. Náš tým to do kolen nesrazilo, naopak, všichni hráči se pustili znovu s vervou do útočení a vyplatilo se. Již v 62.minutě přišla pěkná akce po ose Šťastný - Babka - Dolejš a náš kapitán Jiří Dolejš přesnou přihrávku Tomáše Babky zužitkoval zblíska ve vedoucí gol. Náš tým měl ještě tři podobné šance k navýšení skore, ale nevyužil je, stejně tak skončily i dvě příležitosti soupeře, který se sice snažil o vyrovnání, ale v zakončení mu to skřípalo. Zápas se hrál za mírných dešťových přeháněk na kluzkém terénu, k žádnému zranění naštěstí nedošlo a to bylo hodně důležité, protože marodka Mochtína je veliká. Rozhodoval mladý rozhodčí  Michal Volf z Plzně, na lajnách mu asistovali Milan Kulhánek z Nepomuka a Jakub Hodek z Plzně, delegátem PKFS byl Jiří Jindra z Plzně. ŽK 3:1, přihlíželo kolem 100 diváků. Sestava Mochtína : Rajtmajer, Staněk, Švátora P., Žiak J., Cihlář, Šťastný, Dolejš Ji., Flodr, Zahradník (75. Reitmaier), Babka, Plánička (87. Schejbal), branky : Jiří FLODR, Jiří DOLEJŠ - po 1.

Náš tým si v tabulce připsal 3 body, takže jich má 23 a je na 14.místě tabulky, které je, bohužel, sestupové. Naši soupeři před námi (Staňkov a Senco Doubravka B) jich zatím mají 28, Křimice pak 29. Zápasů je ještě hodně, dá se to stáhnout, ale musí se bodovat. Bohužel, již příští neděli čeká na Mochtín hodně těžký soupeř a to Horšovský Týn na jeho hřišti. Domácí jsou na 2.místě, doma dávají nakládačky, my však věříme, že Mochtín tam neprodá svoji "kůži" zadarmo a bude bojovat i třeba o 1 cenný bodík !

TRENINKY budou v Mochtíně i v následném týdnu ve stejných dnech. Dorostenci - v úterý a čtvrtek od 17,30 hodin, muži - v úterý a pátek od 18,00 hodin.