V neděli 19.září 2021 se na fotbalovém hřišti v Mochtíně uskutečnil "Velký turnaj mini-přípravek" v minifotbalu a byla to zdařilá akce. Proběhla v rámci oslav 110.výročí založení TJ Sokol Mochtín a 50.výročí vzniku fotbalového oddílu v Mochtíně, bylo se na co dívat !

   Na mochtínském "pažitu" se prohánělo za míčem hodně přes 100 fotbalových nadějí ve věku od 4 do 7 roků, přihlíželo více jak 250 (!) nadšených diváků a to především z řad rodičů a prarodičů přítomných mladých sportovců. 

   Hrálo se na 6 hřištích o rozměrech 22 x 15 metrů, na každém z nich byly 4 branky.! Čtyři jsme měly, 4 jsme nově zakoupily, dalších 16 nám jich ochotně zapůjčil FK O. Nýrsko, SK Klatovy a Start Luby. Pro případ špatného počasí jsme navíc v sobotu v podvečer postavily ještě dva stany, které nám obětavě přivezl z Hartmanic starosta Obce Mochtín pan Zd. Voráček, kterému za to patří velké poděkování.             Počasí naštěstí vydrželo i když bylo chladněji, drobně se rozpršelo až později odpoledne, to již ale zdařilý turnaj končil a nikomu to již nevadilo.

               Ve dvou skupinách startovalo 12 týmů !
      V silnější skupině "A" startovaly Klatovy 1, Hrádek, Klatovy 2, Luby 1, Sušice a Horažďovice, ve skupině "B" pak Mochtín, Klatovy 3, Kolinec, Nýrsko, Strážov a Luby 2.  

      Byl odehrán velký počet zápasů, padalo hodně branek, pro většinu děvčat a kluků to byl první velký sportovní zážitek v jejich životě. O výsledky zde vůbec nešlo, nebylo vyhlašováno ani žádné konečné pořadí. S prázdnou ale domů zúčastněné týmy z Mochtína neodjížděly. Na závěr byla totiž oceněna všechna družstva.

     Na závěr bych chtěl poděkovat za vzornou organizaci a přípravu turnaje hlavním organizátorům, kterými byli především Milan Žiak  mladší a Milan Žiak starší i všem dalším členům naší TJ, kteří přiložili ruku k dílu. Byla to zdařilá akce.

  Poznámka : z turnaje máme hodně fotek. Některé z nich vybereme a příležitostně zařadíme zde na náš web do fotodokumentace