V neděli 26.1.2020 uspořádal náš oddíl rekreačního sportu, ve spolupráci s fotbalovým oddílem TJ Sokol Mochtín  jubilejní 10. ročník dorosteneckého turnaje v halové kopané. Uskutečnil se tradičně ve sportovní hale ZŠ Čapkova v Klatovech a měl i tentokráte pěknou sportovní úroveň.
    Startovalo na něm 8 vyrovnaných týmů, loňské prvenství obhajoval Sokol Mrákov. Obhajoba se mu však nepovedla, tentokráte se museli reprezentanti Chodska spokojit až se 6. příčkou.

Vítězem jubilejního ročníku se stal náš tým Sokola Mochtín a nutno dodat, že naprosto zaslouženě. Mochtín bez porážky vyhrál skupinu "B", když porazil Chlumčany 2:0, Černice 1:0 a Staňkov 2:0, pak si v semifinále poradil s Hradešicemi, které porazil 3:0 a stejně jednoznačně zvládnul i závěrečný finalový zápas s TJ Blatná, nad kterou zvítězil 4:0.  

   Dorostenci TJ Blatná, reperezentanti Strakonického okresu, byli na turnaji nováčkem a mile překvapili. Ziskem 7 bodů nečekaně vyhráli skupinu "A", v semifinále porazili 2:1 Chlumčany a byli ve finále. V tom sice neuspěli, ale stříbrná příčka byla pro ně velkým úspěchem.

    Dalším nováčkem turnaje byl tým TJ Vodní stavby Plzeň, vedený trenérem Pavlem Kůrkou, který též podával v průběhu akce pěkné výkony, jen lepší zakončení a tím i potřebné body mu chyběly k lepšímu umístění. Ale i konečné 7.místo dokázala početná skupina fanoušků tohoto sympatického týmu z Plzně ocenit velkým potleskem.

Konečné pořadí turnaje :  1. TJ Sokol Mochtín, 2. TJ Blatná, 3. TJ Sokol Hradešice, 4. TJ Keramika Chlumčany, 5. FK Staňkov, 6. TJ Sokol Mrákov, 7. TJ Vodní stavby Plzeň, 8. TJ Sokol Plzeň - Černice

Oceněny byly všechny týmy, první tři si navíc odvážely i trofejní poháry.

Vyhlášeni a oceněni byli i nejlepší jednotlivci : brankář Michal Frančík (Hradešice), obránce František Outlý (Blatná), útočník Ondřej Mareš a nejlepší hráč turnaje Miroslav Holman (oba Mochtín).

     Vítězný tým So Mochtín byl složen převážně z hráčů, kteří v Mochtíně hráli a nyní hrají většinou v Klatovech a Lubech, a jejich kamarádů - nastupovali v této sestavě : Petr Lucák, Ladislav Potužník, Jakub Pretzelmayer, Ondřej Mareš, Sebastian Weber, Ondřej Přibyl, Matěj Škoch, Lukáš Marek, Vojtěch Petrželka, Miroslav Holman a Michal Červený.

    Myslím si, že to byl zdařilý turnaj jak po stránce sportovní, tak i organizační. Mé poděkování patří spolupracovníkům ing. Jiřímu Dolejšovi, který byl hlavním rozhodčím, vypomohl mu Jaroslav Pavlík, Jiřímu Flodrovi st., který obsluhoval časomíru a turnaj moderoval, Jiřímu Kolářovi a Jaroslavu Pavlíkovi za trenérské vedení vítězného týmu a panu Jiřímu Jiříkovi z KODAKU Klatovy, který i tentokráte vyhověl mé prosbě a přišel vyfotit zúčastněné týmy i něco z průběhu turnaje.