Vytisknout
Za deštivého počasí a na hodně těžkém terénu se hrálo v neděli 18.5.2014 derby utkání Krajské soutěže dorostu mezi So Mochtín a Startem Luby. Naši kluci byli favority, protože hrají o čelo tabulky, Luby jsou naopak poslední, jsou na padáka do okresního přeboru. Zápas byl nakonec jednoznačnou záležitostí našich kluků, kteří vyhráli rekordně 11:0 !

.. KS dorostu - Sokol Mochtín - Start Luby  11:0 (3:0). Hosté přijeli do Mochtína jen s devíti hráči, ale i Mochtín byl brzo po začátku oslaben o vyloučeného J.Rubáše. Ten si před tím ale stačil dát gol, další přidal Zbyněk Smolík, do poločasu vedl Mochtín 3:0. Hrálo se na vodou promáčeném terénu, míč každou chvíli zastavovala louže a tak se moc kombinovat nedalo. Naši kluci měli trvalou převahu, soupeř se prakticky jen bránil, bylo otázkou času, s jakou porážkou odjede. Nakonec z toho bylo dvouciferné vítězství, za Mochtín si zahrála i celá lavička, včetně našich žáků, které trenér J.Pavlík také na toto derby pozval. S chutí si po delší době za dorost zahrál i Zbyňa Smolík, který tentokráte rozdával přihrávky svým spoluhráčům, ale také přesně zakončoval - trefil se 4x.  Rozhodčí Zdeněk Hájek z Pocínovic, ŽK 4:3, ČK 1:0 (Rubáš), branky : Smolík Zb. 4, po jedné Rubáš, Kotlan, Bejvl , Hadáček, Rašek, Šafránek, vlastní.

Výhrou si naši kluci polepšili, poskočili na 2.místo za Chanovice, které doma nečekaně prohrály s Chotěšovem 2:3 - oba týmy mají po 49 bodech ! Na 3.místo se vyhouply Blovice se 48 body, za nimi jsou dva týmy se 45 body Chotěšov a Dl.Ves, která nečekaně ztratila body v Nýrsku. Bude to ještě velká bitva o celkové prvenství, Mochtín je stále ve hře a to nás všechny těší !!!

TRENINKY dorostu budou v tomto týdnu v úterý a čtvrtek od 17,30 hod.

V pondělí 12.5.2014

proběhlo v Sušici okresní kolo v atletickém víceboji žactva odborů Sport pro všechny, kterého se zúčastnila i výprava našich mladých sportovců So Mochtín. V minulých letech jsme jezdívali do Sušice ve větším počtu, ale tentokáte do tohoto termínu přišly další sportovní akce, kterých se naši kluci a děvčata museli účastnit.

I tak naši mladíci v Sušici nezklamali . Stříbrnou medaili získali Jana Kohoutová ve st. žačkách III. - 684 body a Šimon Levý v kateg. ml. žáků II., když získal 667 bodů. Ve stejné kategorii byl ještě Lukáš Rajtmajer (630) a Lukáš Velek (621 b.). V kategorii mladších žákyň I. vybojovala Denisa Rajtmajerová 7.místo se 433 body, v kategorii mladších žáků I. se naši kluci umístili v tomto pořadí : 4. Jakub Smolík (483 b.), 6.David Höfler (431), 7. Václav Bouček (423), 10. Michal Horský (319,9), 11. Daniel Mareš (319,4).

Všem uvedeným závodníkům děkuji za vzornou reprezentaci naší TJ So Mochtín, rodičům za podporu při dopravě a Evě Kohoutové za tradiční  pomoc při sestavování družstva i dopravě do Sušice, kde naši svěřenci rozhodně nezklamali
Kategorie: Sport pro všechny
Zobrazeno: 2100