Vytisknout
Ve čtvrtek 8.5.2014 jsme uspořádali zdařilý 42.ročník Mochtínského přespolního běhu. Pro samotné závody vyšlo ideální počasí, den před tím v podvečer, kdy jsme připravovali tratě, to však bylo v nepříjemném, chladném dešti a přeprchávalo ještě i v 7,00 hod. ráno v den konání běhu, kdy jsme pokračovali v další přípravě.

Nakonec se na start se postavilo 175 závodníků ( o 43 více než-li minulý rok), vše probíhalo dle rozpisu, organizace klapala a za to bych chtěl poděkovat všem svým spolupracovníkům, kteří mi pomáhali v organizaci této akce.

Mám velkou radost z toho, že v letošním ročníku startovalo hodně dětí, žactva, dorostu ( i 1 muž) přímo z naší TJ Sokol Mochtín i ZŠ Mochtín. Pro všechny účastníky jsme měli připraven "Pamětní diplom", pro děti + sladkost, ti, kteří se propracovali až na stupně vítězů obdrželi nejen medaile i zajímavé věcné ceny. Poděkování patří i našim tradičním sponzorům, bez kterých by se řada pěkných cen jen těžko mohla předávat těm nejlepším běžcům.

Vítězem hlavního závodu mužů na 4 km se stal 22 letý Pavel Štěpáník z TJ Sušice, který zaběhl skvělý čas 14:28 min., vítězkou kategorie žen se stala na stejné trati Vendula Janoušková ze Škody Plzeň, která zaběhla také velice kvalitní čas - 17:33 min.

Ze závodníků Sokola Mochtín dosáhli na medaile : Karolína Lorencová - 2.místo v kategorii dětí r.2006/2007, Lukáš Rajtmajer - 2.místo v nejml. žactvu r.2004/2005 (oba v běhu na 450 m), Natálie Schwarzová - 2.místo v ml. žactvu r.2002/2003 (v běhu na 900 m), Jaroslav Pretzelmayer - 2.místo a Tomáš Velek - 3.místo v kateg. ml. dorostu r.1998/1999 v běhu na 4000 m, Radka Höflerová - 1.místo v kateg. ml. dorostenek  v běhu na 4 km, Petr Kanta - 2.místo ve st. dorostu r.1996/1997, těž v běhu na 4 km.    Blahopřeji jim, ale i všem těm dalším našim děvčatům i klukům, kteří se nezalekli konkurence a přišli si s chutí zazávodit !!!

42. Mochtínský přespolní běh je minulostí, byla to zdařilá akce. Proběhla v rámci programu Sportuj s námi, byla též součástí celoroční okresní soutěže běžců mimo dráhu Husgvarna Cup 2014.  Výsledky (medailová umístění) si můžete přečíst v Klatovském deníku, výsledková listina (kompletní) bude co nejdříve zpracována a předána na náš web www.tjmochtin.cz. Fotila sport. redaktorka Jitka Kilbergerová z K.deníku i Jiří Jiřík z Kodaku Klatovy, takže soubory fotek z běhu v Mochtíně si můžete skouknout na webu Kodaku i Deníku, v Kodaku si je zároveň můžete nechat udělat . Využijte toho !
Kategorie: Sport pro všechny
Zobrazeno: 2204