Ve středu 8. května 2019 proběhl v Mochtíně již 47. Mochtínský přespolní běh, kterého se zúčastnilo 261 závodníků, což je o 1 více nežli v loňském roce, kdy byl vytvořen nový rekord v počtu účastníků.


     Akce se povedla nejen díky pěknému počasí, které se přesně na tento sváteční den mimořádně umoudřilo a bylo fajn, ale také díky řádné, dlouhodobé přípravě.

     Mám velkou radost nejen z dobře fungujícího pořadatelského sboru, který opět nezklamal, ale také z velkého počtu závodníků naší TJ Sokol Mochtín, především pak z řad mládeže.

Mládež v tomto ročníku opět dominovala, v jednotlivých kategoriích starovalo 201 mládežníků do 18 let, dospěláků starovalo 60 !

     Běh proběhl i v letošním roce v rámci programu České unie sportu "Sportuj s námi", dospěláci zde sbírali body do celkového hodnocení celoroční soutěže běžců mimo dráhu okresu Klatovy "Husqvarna Cup 2019", žactvo pak do vyhlášené celoroční soutěže vyhlášené Krajským atletickým svazem pod názvem "Pohár mládeže Plzeňského kraje 2019"

     Výsledková listina letošního Mochtínského přespoláku je již umístěna v dokumentech zde na našem webu, počítám, že do několika dnů tam zařadíme i nějaké fotky do oddělení fotodokumentace letošního roku. Navíc fotil i pan Jiřík z Kodaku Klatovy, kde si u něj můžete též fotky získat.

      Chci moc poděkovat všem spolupracovníkům za pomoc při pořádání letošního 47. ročníku Mochtínského běhu, který je nejstarším přespolákem v okrese Klatovy, ale též všem sponzorům, kteří nám pomohli při zajšťování cen pro nejúspěšnější závodníky .

       Zdar příštímu ročníku, který plánujeme na pátek 8.května 2019 !