Vytisknout
Další zdařilou sportovní akci v novém roce 2019 zorganizovala naše TJ Sokol Mochtín (odd. RS) v sobotu 26. ledna a to tradiční "Turnaj v halové kopané dorostenců". Proběhl v hale ZŠ Čapkova v Klatovech za účasti 7 družstev, jeho vítězem se stala nečekaně TJ Sokol Mrákov. Loňský obhájce prvenství TJ Košutka Plzeň skončil na 3. příčce, Mochtín mohutným závěrem opět vybojoval skvělé 2.místo, tak jako v roce 2018 !

      Původně se mělo hrát ve dvou skupinách po 4 týmech, ale těsně před konáním turnaje se pro velkou marodku svých hráčů omluvily Dobřany a tak byl turnaj nakonec přelosován. Hrálo se za účasti 7 družstev systémem každý s každým.
       K vidění byly kvalitní zápasy i výborné individuelní výkony některých hráčů zúčastněných týmů. Nenápadný Mrákov se opíral o skvělou formu svého golmana Patrika Märze, uhrál pět těsných výher za tři body (jen s Mochtínem remisoval 0:0) a se 16 body celý turnaj s přehledem vyhrál.
      Pořádající Mochtín se ze začátku střelecky trápil, uhrál "jen" tři remisy, ale pak se rozehrál a jasnými výhrami nad silnými soupeři nakonec uhrál 2.příčku, když měl skore 11:3 a získal 12 bodů.
      Favorizovaná Plzeňská Košutka, která obhajovala loňské prvenství, začala dobře, ale v závěru turnaje ztrácela nečekaně  body. Uhrála jich jen 9 (skore 9:7) a to jí stačilo jen na 3.místo. O dalším konečném umístění družstev rozhodovala na 4.-5. a 6.-7. místě při rovnosti bodů skore a výše nastřílených branek.
      Celkem bylo odehráno 21 zápasů, s přehledem je odřídil Josef Baštář z Klatov, sledovalo je hojně zaplněné hlediště fanoušky mládežníckého futsalu.
      Konečné pořadí turnaje :   1. TJ Sokol Mrákov, 2. TJ Sokol Mochtín, 3. TJ Košutka Plzeň, 4. TJ Sokol Hradešice, 5. TJ Sokol Černice, 6. FC Švihov, 7. FK Staňkov

      Všechny týmy obdržely cenu a diplom, první tři týmy navíc krásné poháry, oceněni byli i nejlepší jednotlivci.  Nejlepším golmanem byl zvolen Patrik März z Mrákova, nejlepším obráncem Daniel David z TJ Sokol Plzeň - Černice , nejlepším útočníkem Tomáš Krejčí z TJ Plzeň Košutka a nejlepším hráčem turnaje Ondřej Mareš z družstva pořádajícího Mochtína.

Vítězný Sokol Mrákov hrál pod vedením trenéra Václava Příbka v této sestavě : Patrik März, Štěpán Sodoma, Jiří Rojt, Pavel Kulich, Matěj Tumpach, Vojtěch Weber, Milan Jarina, Tomáš Barna, Jiří Benda a Viktor Michálek

    Poděkování patří za zdárný a hladký průběh turnaje nejen pořadatelům turnaje (Šot K., Frančík Fr., Pavlík Jar., Kolář Ji.), ale i všem zúčastněným týmům, včetně jejich vedení !
   Naopak, jedinou kaňkou této pěkné akce pro mládež bylo, že někdo odcizil z přezouvárny cenné boty jednoho z účastníků turnaje ! Moc mne to osobně mrzí, za celou dlouhou kariéru, co podobné akce pořádám se nám takováto nehoráznost nestala. Věřím, že to byl pouhý žert a "autor" se mi co nejdříve ozve (605357370) a postrádanou obuv vrátí !!! Předem děkuji
    
Kategorie: Rekreační sport
Zobrazeno: 1708