V neděli 28. 1. 2024 odehrála svůj turnaj v rámci 2. kolo zimní ligy mladší přípravka od 13:00 hodin v Nýrsku v hale ZŠ Nýrsko, Komenského ul. za účasti 3 týmů, domácího Nýrska, Bolešin a Mochtína.


Mladší přípravka

Po dlouhé vánoční přestávce jsme zavítali do Nýrska na 2. kolo zimní ligy mladší přípravky. Čekaly nás dva zápasy se soupeři z Nýrska a z Bolešin. Zápas se hrál 4 + brankář na 1 x 35 minut ve velké hale, což bylo náročnější na fyzičku. Po Vánocích jsme stačili trochu potrénovat, na turnaj se nás sešlo 7 a měli jsme tak pouze dva hráče na střídání, jednoho do útoku a jednoho do obrany, což znamenalo, že se v útoku střídali tři hráči a v obraně rovněž tři. 

První zápas jsme nastoupili proti domácímu Nýrsku, které vždy disponuje silným a početným týmem. Ze začátku zápasu se začalo hrát opatrně z obou stran. Naši kluci a dívka měli ze soupeře příliš velký respekt, obránci si hlídali svoje pozice a nedostatečně podporovali útok, čehož si všiml brankář soupeře a stal se v podstatě pátým hráčem v poli. Tak bohužel začala výrazná převaha soupeře, ze které jsme postupně inkasovali 4 góly. Bylo nezbytné eliminovat brankáře soupeře v jeho útočných choutkách. To se našim svěřencům podařilo náramně, když se odvážnou hrou dotáhli na skóre 3:4 a v tu chvíli jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem. Rozhodly však individuální chyby, ze kterých padaly góly do naší sítě, a brankář soupeře, který v podstatě rozhodl celý zápas, který nakonec skončil nelichotivým konečným výsledkem 4:10.

Ve druhém utkání jsme doufali v nadějný výsledek, neboť jsme počítali s tím, že s týmem z Bolešin odehrajeme vyrovnanou partii. Když jsme však o naší přestávce viděli, jak hrály s Nýrskem, hned bylo jasné, že nás čeká velmi těžký zápas. Základem úspěchu mělo být uhlídat útočníka Bolešin, který se nebál hrát dopředu. Zápas se rozehrál, dařilo se eliminovat nebezpečného útočníka, ale gól nám vstřelil jiný hráč. Naši hráči ukázali svoji sílu a touhu vyhrát. Na několik minut až neuvěřitelně zatlačili Bolešiny na jejich polovinu a výrazně je dostávali pod tlak. Výsledkem tohoto závaru byly dvě nastřelené tyče, bomba do břevna z penalty a spousty střel mimo bránu. Platilo však známe „nedáš, dostaneš“, inkasovali jsme druhý gól a pak už se naše hra sesypala. Někteří naši hráči to tzv. chtěli vzít všechno na sebe, někteří to už vzdávali, někteří již odpadávali fyzicky a skóre Bolešin tak bohužel narůstalo až na konečných 9 gólů v naší síti.

Na našich hráčích bylo vidět, že když se semknou, tak dokáží hrát s každým a vytvářet si šance i střílet góly. Tohle nasazení je však potřeba udržet celý zápas, i když se něco nepovede. Od některých hráčů se čekalo trochu více, někteří zahráli to, co se od nich očekává, někteří však pod vlivem špatného stavu zápasu hru vypustili. Nad očekávání zahrál oba zápasy mladý Tadeáš Kraus, který věkem patří ještě do mini přípravky, oběhal velký prostor, blokoval střely, pral se o míč, dvakrát nastřelil ve svých šancích brankáře a jednu branku dal. Také Nina Vaisová, naše obránkyně, se poctivě vracela a „hasila“ šance soupeře daleko větším a silnějším klukům. Ostatní úplně nepropadli, zjistili však, že je stále co zlepšovat, počínaje fyzičkou a konče proměňováním vytvořených brankových příležitostí.

Přesto všem patří pochvala za reprezentaci našeho FO TJ Sokol Mochtín.


Výsledky zápasů:

Mochtín – Nýrsko   4:10, Kraus Kryštof 3, Kraus Tadeáš

Mochtín – Nýrsko   0:9


Sestava:

brankář: Vais Filip

obrana: Podráský Jiří, Vlk Dominik, Vaisová Nina

útok: Kraus Kryštof, Kraus Tadeáš, Příbek Matěj

omluveni: Doležal Martin, Král Tomáš, Kubalík Jan, Toman Matyáš


Trenéři:
 Podráský Jiří, Kraus Roman

 
- autor článku Roman Kraus, trenér ml. přípravky


Tréninky mladší přípravky pokračují v hale ZŠ Klatovy, Tolstého ul., a to vždy v pondělí ve velké hale od 17:00 hodin do 18:00 hodin a ve čtvrtek v malé hale od 18:00 hodin do 19:30 hodin.