Vytisknout

V sobotu 23. 3. 2024 od 15:00 hodin sehrálo béčko mužů první mistrovský zápas jarní části sezóny 2023/2024 III. třídy na hřišti již tradičního soupeře FK Budětice, který hraje své domácí zápasy na malém hřišti v Rabí, kde naše béčko bohužel prohrálo gólem z předposlední minuty utkání 1:2.

23. 3. 2024 - III. třída mužů mistrovsky – FK Budětice – TJ Sokol Mochtín B 2:1 (1:1)

Na tento první jarní mistrovský zápas jsme měli k dispozici pouze 13 hráčů, na lavičce náhradníků jsme tak tentokrát měli jen 2 hráče. V bráně nastoupil po delší odmlce Dan Prokop, pro kterého to byla obnovená premiéra v béčku poté, co chytal za áčko. Do sestavy se vrátil také po dlouhodobém zranění Pavel Kovařík, premiéru si v mochtínském dresu potom odbyl Ondra Sedláček. Je potřeba poděkovat Davidu Höflerovi a především Jardovi Pretzelmayerovi za to, že nám přišli pomoci před jejich nedělním zápasem za áčko.

Na malém a hrbolatém hřišti se nedal hrát příliš kombinační fotbal, a tak to byl spíše boj než fotbal, v soubojích většinou domácí borci přetlačili naše mladé hráče. Přesto se od začátku zápasu hrál v poli vyrovnaný zápas se šancemi na obou stranách hřiště. V 6. minutě zápasu však dostal po faulu žlutou kartu náš pravý obránce David Höfler, který tak musel předčasně střídat, na jeho místo přišel Michal Karlubík. Vedení jsme se ujali v 16. minutě zápasu, když jasný faul v pokutovém území na našeho pronikajícího Michala Horského potrestal se štěstím z pokutového kopu Jarda Pretzelmayer, jemuž se povedlo prostřelit domácího gólmana. Domácí trenér na to zareagoval střídáním, na hřiště poslal vysokého, přesto velmi šikovného útočníka, který začal naší obraně, která hrála v tomto složení poprvé, navíc v novém rozestavení, zle zatápět. Po jednom nákopu od domácí brány se míč díky silnému větru zastavil na hranici našeho pokutového území, k míči se nedostali naši stopeři ani náš brankář, domácí útočník prodloužil míč na svého výše zmiňovaného kolegu z útoku, pro kterého již nebyl problém dopravit míč do naší sítě. Do konce poločasu se hra přelévala z jedné strany na druhou, remízový stav 1. poločasu odpovídal rozložení sil na hřišti.

Do 2. poločasu již nenastoupil Jarda Pretzelmayer, kterého nahradil střídající Martin Sádlík. Bohužel ve 2. poločase jsme oproti poločasu prvnímu působili ustrašeným dojmem a náš výkon se rapidně zhoršil, nedařilo se obraně zachytávat nakopávané míče za obranu, celá naše záložní řada také nepodala svůj optimální výkon a bez Jardy Pretzelmayera jsme byli zcela neškodní i v útoku. Domácí se velmi snadno nakopávanými míči dostávali do spousty šancí, výborným zákroky nás však naštěstí držel Dan Prokop v naší bráně. My jsme snad ve 2. poločase vůbec neohrozili domácího gólmana. Když to již vypadalo, že si odvezeme alespoň bod za remízu, tak po dalším dlouhém nákopu a nezachycení domácího velmi dobře hrajícího a velmi rychlého kapitána, který v předposlední minutě zápasu rozhodl o zřejmě zaslouženém vítězství domácích v poměru 2:1. Do této doby jsme ustáli spoustu rohových kopů a autů, které byli v podání domácích na malém a úzkém hřišti stejně nebezpečné jako rohy, neboť domácí měli oproti nám znatelnou výškovou převahu. Domácím zahráli velmi dobře oba střední záložníci a nakopávaným míči nás nakonec porazili, což je škoda, protože ostatní domácí hráči byli hratelní a převyšovali naše mužstvo pouze v osobních soubojích, kterých se naši hráči buď nezúčastňovali, nebo v nich nebyli silově úspěšní.

Pochvalu za celý zápas z našeho mužstva zaslouží pouze brankář Dan Prokop, bez jehož zákroků bychom zřejmě odjeli s daleko větším výpraskem. Ostatní naši hráči zahráli celkem dobře pouze v 1. poločase, ve 2. poločase většina našich hráčů nepochopitelně působila až odevzdaným dojmem a špatným výkonem, nejen bez patřičné fotbalovosti, ale bohužel také bez patřičného nasazení, většině našich hráčů také chyběla zdravá bojovnost, chuť se poprat o výsledek a také podstoupit tvrdé osobní souboje.

Doufejme, že tento nepovedený výkon odčiníme na domácím hřišti v Mochtíně, kde budeme mít možnost hrát jiný styl fotbalu než na malém a nekvalitním hřišti v Rabí, již v neděli 31. 3. 2024 proti Veřechovu.

Zápas s přehledem odřídil hlavní rozhodčí Kaiser Ondřej, jako AR1 Javorský Jonáš a jako AR2 zkušený Bala Petr, ŽK 1:2 (Höfler David Josef, Podráský Jiří), 45 diváků.

Sestava Mochtína: Prokop Daniel – Höfler David Josef (od 6. minuty Karlubík Michal), Peleška Jiří, Švátora Petr (K), Smolík Radek – Podráský Jiří, Horský Michal – Sedláček Ondřej, Kovařík Pavel, Bauer Adam – Pretzelmayer Jaroslav (2. poločas Sádlík Martin)

Branky: Toman Jan, Melka Roman – Pretzelmayer Jaroslav (PK)

Zápis o utkání

Utkání soutěže

Tabulka III. třídy 2023/2024

Hodnocení FK Budětice - webové stránky


Další mistrovský zápas odehraje náš "B" tým mužů doma v Mochtíně, a to v neděli 31. 3. 2024 od 16:00 hodin proti TJ Sokol Veřechov.

Kategorie: Muži B
Zobrazeno: 226