V neděli 29. 10. 2023 od 14:30 hodin odehrálo naše béčko mužů další mistrovský zápas podzimní části sezóny 2023/2024 III. třídy na hřišti nováčka III. třídy SK Ježovy, kde prohrálo opět po vlažném výkonu ostudně 2:8, po poločase 1:3.

29. 10. 2023 - III. třída mužů mistrovsky – SK Ježovy – TJ Sokol Mochtín B 8:2 (3:1)

Na tento další venkovní mistrovský zápas se nás sešlo 15, na lavičce náhradníků jsme tak měli 4 hráče.

Kvůli zranění i nadále chyběli Pavel Kovařík, Jirka Peleška, oba brankáři Petr Rajtmajer a Jirka Vláčil a také zaskakující brankář Ondra Šup. Další hráči byli omluveni (hrající trenér Jirka Podráský, Matěj Kapusta, Michal Karlubík, Pepa Rašek a Jirka Švátora). Do branky se tentokrát postavil, poprvé v této sezóně, Tomáš Král.

Do utkání jsme nastoupili ve velmi podobné sestavě jako venku v Bolešinech a doma proti Hrádku B, na předstoperu nastoupil Petr Kubalík, místo něj na středu operoval Standa Strejc, který nám vždy, pokud může, přijde pomoci. Sestava opět nebyla špatná, od našeho záložního mužstva se tak očekával dobrý výkon, opak byl bohužel pravdou.


Komentář k zápasu od trenéra Milana Žiaka ml.:

„Do zápasu jsme vstoupili, jak už je naším zvykem, velice laxně a soupeř nás hned v 5. minutě potrestal a po závaru před naší brankou střílí svůj první gól v zápase Lukáš Cihelka. Mochtín po inkasované brance přidal na tempu a bojovnosti a hrála se vyrovnaná hra. Mochtín si dokázal vypracovat velké množství "tutových" šancí, které bohužel naši hráči nedokázali proměnit. Ve 36. minutě po pěkné sólové akci zvyšuje domácí Lukáš Cihelka na 2:0. Mochtín si stále dokáže vypracovat šance, hlavně zásluhou Jaroslava Pretzelmayera, který ve 40. minutě konečně snižuje na 1:2. Po další velké chybě v naší obraně opět uniká Lukáš Cihelka, zvyšuje na poločasových 3:1 pro domácí a kompletuje tím svůj hattrick.
V prvním poločase se hrála celkem vyrovnaná hra, stav 3:1 vyplýval hlavně z obrovských hrubek v naší obraně a trestuhodně zahozených šancí před brankou soupeře. Do druhého poločasu mochtínské béčko nastoupilo s tím, že je zápas možné vyhrát, a pokusit se otočit výsledek v náš prospěch. V 48. minutě dochází k další obrovské chybě v naší obraně a Lukáš Kulhánek zvyšuje na 4:1 pro domácí. Po tomto gólu "béčko" přestalo hrát a nechalo soupeře dělat si na hřišti, co se mu zlíbí. Další dva góly v 50. a 53. minutě vstřelil Lukáš Kulhánek (kompletuje tím hattrick). V 55. minutě další gól přidává Miroslav Pruner a Ježovy už vyhrávají 7:1. V 78. minutě Standa Strejc udělal kličku 4 hráčům Ježov a vstřelil gól na 7:2. Otřesný výkon "béčka" končí v 87. minutě, kdy se prosazuje domácí Tomáš Tampa, který vstřelil poslední branku tohoto zápasu na konečných 8:2 pro Ježovy.

Důvodem prohry Mochtína byla velice špatná fyzička a malá bojovnost. Všichni hráči "béčka" by se měli zapojit do zimní přípravy a "zamakat na sobě".“


Nováček III. třídy z Ježov, který léta hrával nejnižší IV. třídu nastavil našemu celku velmi smutné zrcadlo a ukázal, že většina našich hráčů by byla průměrná či podprůměrná i ve IV. třídě, které bychom se však chtěli vyhnout. Je potřeba předvést daleko lepší a hlavně bojovnější výkon v posledním podzimním zápase ve Velkých Hydčicích, poté bude pauza, při které by se všichni hráči měli nějak udržovat ve fyzické kondici, a v lednu je potřeba se zapojit do zimní přípravy, aby se s naším postavením v tabulce dalo na jaře ještě něco dělat, tak abychom se mohli pokusit III. třídu ještě zachránit.
Bez práce a sebeobětování všech hráčů na trénincích, a hlavně v jarních mistrovských zápasech, to však bohužel nepůjde.


Zápas řídil jako hlavní rozhodčí Blaheta Josef, jako AR1 Růta Pavel a jako AR2 Růtová Eva. ŽK 1:0, 30 diváků.

Sestava Mochtína: Král Tomáš, Smolík Radek, Potužník Ladislav, Kubalík Petr, Höfler David Josef, Biedermann Miroslav, Strejc Stanislav, Horský Michal, Sádlík Martin, Pretzelmayer Jaroslav, Švátora Petr (K), střídali Uldrych Pavel, Smolík Jakub, Bauer Adam a Pavlík Jaroslav

Branky: Cihelka Lukáš,3, Kulhánek Lukáš 3, Pruner Miroslav, Tampa Tomáš – PRETZELMAYER Jaroslav, STREJC Stanislav


Zápis o utkání

Utkání soutěže

Tabulka III. třídy 2023/2024


Poslední mistrovský zápas podzimní části sezóny 2023/2024 III. třídy odehraje náš "B" tým mužů v sobotu 4. 11. 2023 od 14:00 hodin na hřišti ve Velkých Hydčicích.

Odjezd z Mochtína bude ve 12:30, sraz ve Velkých Hydčicích ve 13:00.