V sobotu 14. 10. 2023 od 15:30 hodin odehrálo naše béčko mužů další mistrovský zápas podzimní části sezóny 2023/2024 III. třídy, tentokrát v Bolešinech proti místnímu B mužstvu a prohrálo po velmi špatném výkonu téměř všech hráčů ostudně 1:10, po poločase 0:4.

14. 10. 2023 - III. třída mužů mistrovsky – SK Bolešiny B – TJ Sokol Mochtín B 10:1 (4:0)

Na tento venkovní mistrovský zápas se nás tentokrát sešlo 16, na lavičce náhradníků jsme tak měli 5 hráčů, jak hráčů zkušených, tak hráčů mladých. Při zranění obou našich gólmanů nám do branky přišel vypomoci Ondra Šup a v brance zaskočil za v minulém zápase až famózně chytajícího Jardu Pavlíka. Ondra ovšem také není kovaným brankářem, přestože má s tímto postem své zkušenosti, měl však v tomto zápase v naší brance velmi složitou úlohu při vývoji tohoto zápasu a žádná branka v naší síti nenese jeho podíl viny, ještě nás naopak několikrát svými zákroky podržel. Utkání rozhodoval pouze jeden rozhodčí, takže jako AR2 odmával toto utkání na naší straně Jarda Pavlík, který se již nevešel do zápisu jako hráč, přesto mu patří poděkování, že se zápasu zúčastnil jako pomezní rozhodčí.

Do utkání jsme nastoupili v takové sestavě, kde dostali příležitost v základu hráči, kteří se pravidelně účastní tréninků, nebo alespoň chodí pravidelně na zápasy. Obrana hrála od začátku 1. poločasu v téměř shodném složení jako v minulých zápasech, pouze na místu předstopera nastoupil Jirka Peleška, který se však velmi brzo zranil, na jeho místo se ze středu zálohy přesunul Jirka Podráský, na hřiště se tak z lavičky dostal Petr Kubalík, který se připojil k Michal Horskému, kterého ještě v průběhu 1. poločasu na hřišti nahradil Petr Toman. Od této doby jsme tak měli na středu zálohy dva zkušené technické hráče, bohužel této dvojici chyběl ve srovnání se soupeřem lepší pohyb, přestože fotbalovost se těmto dvěma hráčům jistě upřít nedá. Na krajích zálohy nastoupili mladík Míra Biedermann zprava a Jirka Švátora zleva, v útoku pak operovali kapitán Petr Švátora s dalším mladíkem v naší sestavě Kubou Smolíkem, který se dostal do vynikajících brankových příležitostí, které ovšem v gól neproměnil, když ovšem jednou střelou rozezvučel břevno domácí branky a poradil si pouze jednou ve 2. poločase, když snižoval na 1:8 a zaznamenal tak náš čestný úspěch, kdyby však proměnil všechny svoje šance v tomto zápase, tak by dosáhl nejméně hattricku. Po této naší čestné brance nás domácí bohužel ihned po rozehrání potrestali 9. gólem, a nakonec se jim podařilo vsítit také 10. branku a udělit nám lekci z produktivity a dovést zápas k naší ostudné porážce, když poločas skončil výsledkem 4:0 pro domácí, ve druhém poločase padlo dalších 7 gólů, do naší svatyně 6. Do 2. poločasu se na hřiště dostal na pravého beka Michal Karlubík místo Radka Smolíka, do útoku přišel Pavel Uldrych místo kapitána Petra Švátory, který kapitánskou pásku předal brankáři Ondrovi Šupovi, na pravou zálohu se potom postavil Adam Bauer místo Míry Biedermanna. Ke zlepšení našeho výkonu to ovšem nevedlo, někteří vystřídaní hráči se na hřiště ještě znovu dostali, když jsme využili hokejového střídání.

V sestavě domácích se představili také hráči, kteří potom v neděli dorazili do Mochtína na zápas áček obou týmů. Nejvíce nás zlobil domácí kapitán Radek Šindelář, který nám neustále unikal po naší pravé straně v průběhu celého zápasu a který připravil svým spoluhráčům svými nahrávkami spoustu gólů i dalších šancí na vstřelení gólu. Zlobil nás také super rychlík Jan Brtník i teprve šestnáctiletý mladíček Patrik Eremiáš, který v tomto utkání nakonec dosáhl na hattrick, jeho výkonem a drzostí na hřišti by se měli inspirovat stejně staří mladíci v naší sestavě. Celkově však byli domácí hráči lepším mužstvem, což dokládá výsledný stav skóre, přestože i my jsme si vytvořili několik vyložených šancí, jak již je tradicí, tak bez gólového úspěchu, jinak mohl být konečný stav zápasu jiný, mohli a měli jsme vstřelit alespoň pět dalších gólů z jasných tutovek. Proměňování šancí je ovšem stále jednou z našich největších slabin. Pokud se k tomu přidá téměř nulová bojovnost a malé nasazení u většiny hráčů, nelze se potom takovému výsledku vůbec divit. Dále nás také sráží již několikrát zmiňovaná fyzická kondice. Byli jsme přesvědčeni, že se naše výkony postupně zlepšují a debakly ze začátku sezóny již dostávat nebudeme, tento zápas nás však vrátil nohama zpět na zem a ukázal nám, že ještě nejsme takové úrovni, abychom se těchto ostudných výsledků vyvarovali.

S konečným výsledkem zápasu a s herním projevem našeho mužstva nemůže být nikdo z nás spokojený, je potřeba se z tohoto zápasu co nejrychleji oklepat, poctivě pracovat na trénincích a také v zápasech předvést výkony na hranicí možností, protože prohrát ostudně a prohrát se vztyčenou hlavou je sakramentský rozdíl. Za zápas nelze pochválit téměř nikoho, všichni se jako tým podíleli na tomto nedůstojném výsledku a výkonu, za který bychom se měli stydět, nebo se z něj alespoň ponaučit do dalších mistrovských zápasů s tím, že pokud se budeme prezentovat tímto výkonem ve zbytku podzimní části soutěže a také v jarní části tohoto soutěžního ročníku, nemáme šanci udržet III. třídu.

Zápas s přehledem odřídil hlavní rozhodčí Ludovít Molnár, na lajnách mu asistovali laici, za nás jako AR2 Jaroslav Pavlík, ŽK 1:0, 40 diváků.

Sestava Mochtína: Šup Ondřej, Smolík Radek, Potužník Ladislav, Peleška Jiří, Höfler David Josef, Biedermann Miroslav, Podráský Jiří, Horský Michal, Švátora Jiří, Smolík Jakub, Švátora Petr (K), střídali Kubalík Petr, Toman Petr, Karlubík Michal, Bauer Adam a Uldrych Pavel

Branky: Eremiáš Patrik 3, Vraný Dominik 2, Roháč Jan 2, Brtník Jan, Šindelář Radek, Vondřička Tomáš – SMOLÍK Jakub

Zápis o utkání

Utkání soutěže

Tabulka III. třídy 2023/2024


Další mistrovský zápas odehraje náš "B" tým mužů doma v Mochtíně, a to v neděli 22. 10. 2023 od 15:30 hodin s tradičním soupeřem TJ Svatobor Hrádek B.