Vytisknout

V sobotu 5. 8. 2023 odehrálo naše „B“ mužstvo 2. přípravný zápas, který byl zároveň generálkou před startem podzimní částí nového soutěžního ročníku 2023/2024 III. třídy, proti nováčkovi této soutěže, který postoupil ze IV. třídy, a to SK Ježovy. Konečný výsledek byl 4:5 pro hosty z Ježov, ale výsledek tohoto zápasu nebyl až tolik důležitý, neboť se v Mochtíně sestavuje značně omlazené B mužstvo, a v zápase tak dostali příležitost všichni mladíci (15 až 17 let) a také staronové tváře (Jirka Peleška a Martin Kapusta), mužstvo se teprve sehrává a mladící se rozkoukávají v dospělém fotbale, fotbalově nevypadají špatně, poctivě trénují a měli by být budoucností mochtínského fotbalu.

5. 8. 2023 – 2. přípravný zápas – TJ Sokol Mochtín B – SK Ježovy 4:5(4:3)

I přes dešťové přeháňky jsme nastoupili k tomuto zápasu na velmi dobře připraveném hřišti nakonec v 18 hráčích, měli jsme 2 brankáře a 16 hráčů do pole, kteří se v průběhu zápasu všichni dostali do hry.

V brance nastoupil na 1. poločas na svůj debut v mochtínském dresu Jirka Vláčil, naše nová posila z SK Velhartice (naposledy TJ Tatran Dlouhá Ves), obrana byla téměř v tradičním složení s výjimkou mladého Adama Bauera, který získává zkušenosti na levém beku nebo levé záloze. Na středu zálohy se sešli „bratři v dresu“ Matěj a Martin Kapustovi, na krajích zálohy operovali další mladící Pavel Kovařík s Pavlem Uldrychem a v útoku pak Pepa Rašek s dalším mladým novicem v naší sestavě Davidem Josefem Höflerem. Hosté, kteří ještě v minulé sezóně nastupovali ve IV. třídě, se v Mochtíně prezentovali ve velmi dobrém světle, a tak se hrál oboustranně vyrovnaný zápas. Do vedení se naše béčko dostalo ve 12. minutě zápasu, když vyražený míč hostujícím gólmanem (normálně útočník a střelec Lukáš Cihelka) po dělovce Pepy Raška vrátil pohotově do sítě David Höfler a připsal si 1. gól za mochtínské béčko (i muže). V 16. minutě však po centru z naší levé strany hlavou na zadní tyči vyrovnal nikým neatakovaný nakonec třígólový hostující útočník Miroslav Pruner, který se prezentoval výborným výkonem a zle zatápěl naší obraně. Hned o 2 minuty později se dostali hosté do vedení, když se po zbytečné ztrátě míče při naší akci dostal do průniku středem naší obrany hostující Mikola a zblízka zakončil svoji akci a hosté se tak ujali vedení 1:2. Ve 27. minutě zápasu bylo srovnáno, křížnou střelou k tyči se trefil Pepa Rašek. Ve 33. minutě po centru Matěje Kapusty z VPK otočil skóre zápasu hlavičkou hrající trenér Jirka Podráský, míč si srazil do branky výše zmiňovaný hostující brankář, který jinak zachytal velmi dobře a prezentoval se také výbornou rozehrávkou. Téměř po rozehrání hosté ovšem vyrovnali zásluhou dobíhajícího Jakuba Stoklasy, který byl trestuhodně neobsazený a který dorazil do sítě míč vyražený naším brankářem. Ve 39. minutě zvýšil na 4:3 opět Pepa Rašek, když prostřelil hostujícího brankáře. Do konce poločasu se již neujalo žádné zakončení ani z jedné strany, a tak se k poločasové přestávce odcházela za tohoto stavu.

Do 2. poločasu došlo na naší straně k několikanásobnému střídání, do branky se postavil Petr Rajtmajer a na hřiště se také dostali Martin Sádlík, Jarda Pavlík, Jirka Peleška, Míra Biedermann, Jakub Smolík (mladší bratr Radka Smolíka) a na 10 minut také Jaroslav Mareš ml. Hra se i nadále přelévala z jedné strany hřiště na druhou, bohužel našemu mužstvu se již skórovat nepodařilo, kdežto hosté dvěma góly střelce Miroslava Prunera, který tak dovršil svůj hattrick střelou z úhlu a zakončením kolem našeho gólmana po úniku, převrátili výsledek zápasu na svoji stranu.

Velmi dobře zahráli především Martin Kapusta ve středu zálohy, Láďa Potužník na místě stopera, David Höfler na pozici v útoku i v obraně, univerzál Pavel Kovařík a na místě levého záložníka překvapil velmi dobrým výkonem benjamínek Pavel Uldrych, také Jakub Smolík se jevil velmi dobře. Všichni ostatní hráči zahráli v rámci svých možností, je však ještě třeba se více sehrát, u některých hráčů přidat na kvalitě hry, přihrávek i zpracování, bojovnosti a především nasazení.

I přes konečnou porážku zápas splnil svůj účel, především mladící zamotali trenérovi hlavu v pozitivním smyslu slova, neboť se prezentovali dobrými výkony a ukázali, že se s nimi musí počítat i do mistrovských zápasů, což je samozřejmě dobře a doufejme, že trenéři béčka budou mít tento ročník starosti zcela jiného rázu než v předcházejících sezónách, kdy se na zápasy dávalo béčko na mistrovské zápasy „horko, těžko“ dohromady, tak situace bude nyní opačná, neboť kádr béčka se rozšířil a budou muset hrát ti momentálně nejlepší bez ohledu na věk a zásluhy, s tím, že bude třeba i přes věkové rozdíly utvořit skutečný tým a partu, která bude táhnout za jeden provaz a snažit se hrát v klidných vodách tabulky III. třídy s důrazem na udržení této soutěže a zapracování mladíků s přispěním starších spoluhráčů do mužského fotbalu.

Zápas s přehledem rozhodoval hostující rozhodčí Makula Miroslav, na lajnách mu asistovali mochtínští střídající hráči.

Sestava Mochtína:
1.poločas:
Vláčil Jiří, Smolík Radek, Potužník Ladislav, Podráský Jiří, Bauer Adam, Kovařík Pavel, Kapusta Matěj, Kapusta Martin, Uldrych Pavel, Rašek Josef, Höfler David Josef

2. poločas:
Rajtmajer Petr, Peleška Jiří, Potužník Ladislav, Pavlík Jaroslav, Höfler David Josef (Bauer Adam), Biedermann Miroslav, Kapusta Martin (Kapusta Matěj), Kovařík Pavel (Kapusta Martin), Uldrych Pavel (Sádlík Martin), Sádlík Martin (Höfler David Josef / Mareš Jaroslav ml.), Smolík Jakub

Branky: RAŠEK Josef 2, HÖFLER David Josef, PODRÁSKÝ Jiří – Pruner 3, Mikola, Stoklasa

1. mistrovský zápas podzimní části sezóny 2023/2024 III. třídy odehraje náš "B" tým na domácím hřišti v Mochtíně, a to v neděli 13. 8. 2023 od 17:00 hod. s FJ SRK Železná Ruda.

Kategorie: Muži B
Zobrazeno: 435