Vytisknout

V neděli 30. 4. 2023 prohrálo naše béčko mužů TJ Sokol Mochtín první domácí zápas jarní části soutěžního ročníku 2022/2023 hraný na domácím hřišti v Mochtíně s rezervním týmem FK Dukla Janovice po solidním výkonu 1:3.

30. 4. 2023 - III. třída mužů mistrovsky – TJ Sokol Mochtín B – FK Dukla Janovice B 1:3(0:0)

K utkání nastoupilo mochtínské béčko se 3 náhradníky. Do branky se tentokrát postavil Lubomír Kašpar, jindy zaskakující brankář Tomáš Král byl připraven na lavičce náhradníků jako hráč do pole. V 1. poločase se hrál vyrovnaný zápas, hra se přelévala z jedné strany hřiště na druhou, obě mužstva měla šance ovšem buď bez lepšího zakončení, nebo brankáři obou mužstev svými zákroky udrželi čisté konto, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu 0:0.

Do druhého poločasu nastupovala obě mužstva s cílem dát a nedostat první branku, která by rozhodla o dalším dění v zápase a překlopila šance na vítězství na stranu skórujícího mužstva. V poli se opět hrála vyrovnaná partie, bohužel již po pěti minutách od začátku 2. poločasu přišla smolná chvíle pro Mochtínské, když se naše nová akvizice Pavel Schuh při odehrání míče hlavičkou ve velkém pokutovém území srazil hlavou s hlavou hostujícího hráče, hlavní rozhodčí navíc po tomto souboji po konzultaci se svým asistentem ukázal na penaltový puntík. Náš hráč se při tomto zákroku navíc zranil, když si o soupeřovu hlavu způsobil tržnou ránu na čele, kde má nakonec 7 stehů. Rozhodnutí hlavního arbitra zápasu trvalo nějakou dobu, někteří hráči soupeře dokonce naznačovali, že by se penalta měla nedat, na to ovšem její exekutor, kterým byl hostující Pavel Kováč, neslyšel a s přehledem ji proměnil, když nedal našemu brankáři šanci. To běžela 55. minuta zápasu. Po obdržené brance naše béčko na chvíli vypadlo ze hry a více ze hry tak měli janovičtí hráči. Postupně se však naši hráči otřepali z obdržené branky a opět zachytili tempo hry. Po zbytečném faulu nějakých 22 metrů od naší branky však hosté Patrikem Šveňhou zahrávali volný přímý kop a jeho exekutor nedal našemu brankáři pražádnou šanci, když se trefil přesně do pravé šibenice. Po obdržené brance se náš tým nadechl k náporu a vytvářel si šance, které však nedokázal proměnit, ujala se jen hlavička Jardy Pretzelmayera na zadní tyči v 67. minutě zápasu po centru Matěje Kapusty, v zápisu je chybně uveden jako střelec Láďa Potužník. Po vstřelené brance se naše záloha mužů snažila o vyrovnání a místy předváděla až drtivý nápor na hostující branku, ve které velmi dobře zachytal rovněž „nególman“ Roland Diviš. Rozhodčí nastavoval za ošetřování a další zdržování hry asi 10 minut, přesto se našemu mužstvu už vyrovnat nepodařilo, naopak v 97. minutě se po chybě našich obránců dostal do samostatného úniku na našeho brankáře hostující útočník, který svojí šancí nepohrdl a uzavřel tak skóre zápasu na 1:3 pro hosty.

Výsledek zápasu neodpovídá dění na hřišti, naše béčko tentokrát podalo velmi dobrý výkon a zasloužilo si konečně bodovat. Hráči béčka navázali na zlepšený výkon z minulého zápasu v Kolinci, doufejme, že i v dalších zápasech dokáže naše záloha mužů předvádět podobný výkon a pokud se sejde alespoň v takovéto sestavě, tak by v dalších, pro nás existenčně důležitých zápasech, mohla konečně bodovat a případně se tak ještě vyhnout sestupovým místům v tabulce III. třídy.

Zápas rozhodoval Filip Muknšnábl, na lajnách mu asistovali Michal Horský a Tomáš Holý, delegátkou byla Zuzana Špindlerová. Hráno bez karet, 30 diváků.

Sestava Mochtína: Kašpar Lubomír, Smolík Radek, Potužník Ladislav, Podráský Jiří, Švátora Petr (K), Prokop Marek, Strejc Stanislav, Kapusta Matěj, Vlk Tomáš, Rašek Josef, Pretzelmayer Jaroslav, střídali Karlubík Michal, Schuh Pavel, Král Tomáš

Branky: PRETZELMAYER Jaroslav – Kováč Pavel (PK), Šveňha Patrik (VPK), Míčko David

Další zápas odehraje naše BÉČKO mužů v sobotu 6. 5. 2023 od 17:00 hodin v Žihobcích, kde bude bojovat s místním týmem o naději na udržení III. třídy, bude to zápas tzv. o 6 bodů.
Odjezd z Mochtína bude v 15:30.

Kategorie: Muži B
Zobrazeno: 384