V sobotu 27.04.2024 nastoupilo naše áčko v derby utkání na půdě Bolešin. Náš tým si především zásluhou skvělého vstupu do utkání nakonec připsal další tři body do tabulky a dokázal si tak, že může naplno bodovat i na půdě soupeře. Celkově ale malé bolešinské hřiště našim hráčům příliš nevyhovovalo, a tak nebyl k vidění žádný oslnivý fotbal ani výkon našeho celku.

SK Bolešiny - TJ Sokol Mochtín 1:3 (0:2)

Utkání v podstatě rozhodlo prvních deset minut, ve kterých náš celek svou aktivitou dostával domácí pod tlak a podařilo se mu být i efektivní v zakončení. Nejprve již ve 3. minutě prošel Jarda Pretzlmayer středem hostující obrany a nekompromisně prostřel domácího brankáře. Snový úvod pak dovršil v 9. minutě Tomáš Velek, který si na pravé straně navedl míč do středu hřiště a přesnou střelou z poza vápna navýšil naše vedení na 2:0. Místo aby ale naši hráči přidali třetí branku, tak je bohužel tento průběžný výsledek ukolébal, výrazně polevili v aktivitě, začali hrát profesorský fotbal bez pohybu, a tak domácí postupně vyrovnali hru. I přes herní útlum mohl navýšit vedení náš mladík Ondra Sedláček, ale ve vyložené šanci odmítl svůj premiérový gól v našem áčku, když po hezké přihrávce od Honzy Žiaka na penaltě přestřelil domácí branku. Domácí dokázali po zbytek poločasu ve středu hřiště lépe kombinovat, ale do vyložených šancí se prvním poločase nedostávali.

Do druhého poločasu nastoupil náš celek s cílem opětovně zvýšenou aktivitou přidat další branku a rozhodnout tak o vývoji utkání. Zvýšená aktivita se sice nedostavila, domácí celek byl stále více na balónu, ale i tak se naši hráči dokázali dostávat do šancí a sice po rychlých protiútocích. Po pojišťovací brance volali zejména akce Honzy Žiaka a Jardy Pretzlmayera. Ta nakonec přišla v 60. minutě, kdy Jarda Pretzlmayer dorazil do branky tvrdou střelu Honzy Žiaka. I přes tří brankové vedení našeho mužstva se domácí nadále snažili o korekci stavu a také si dokázali vypracovat několik slibných brankových příležitostí. Všechny, které směřovali na naši branku, však dokázal s přehledem zlikvidovat náš brankář Vašek Opl. Bezmocný byl pouze v 82. minutě na dorážku domácího Nováka. Více už ale naše obrana domácím nedovolila, a tak si náš celek odvezl důležité venkovní tři body do tabulky.

Sestava Mochtína: Opl Václav, Gajdušek David Čeleda Jiří, Blažek Petr, Žiak Jan, Bejvl Jakub, Kutka Marek, Sedláček Ondřej (60. Kovařík Pavel), Kapusta Matěj (89. Smolík Radek), Velek Tomáš, (71. Höfler David), Pretzlmayer Jaroslav

K dalšímu mistrovskému utkání nastoupí naše áčko na domácí půdě v sobotu 04.05.2024 od 10:15 proti Horažďovicím.

Zápis o utkání

Tabulka soutěže a ostatní výsledky