V sobotu 13.4.2019 odehrálo naše áčko kvalitní zápas s Meclovem, který je druhým nejúspěšnějším týmem I.A třídy na hřištích svých soupeřů. V chladném počasí měl zápas velmi kvalitní úroveň a to zásluhou obou týmů, skončil smírnou remisou a tak přišly na pořad penalty. Mochtín byl úspěšnější, vybojoval cenné dva body !

... I.A třída mužů - TJ Sokol Mochtín - TJ ZD Meclov    1 : 1 (1:0), p.kopy  5:4
Náš tým hraje již několik zápasů bez dlouhodobě zraněných opor Ji. Čeledy a Tom. Dolejše, k nim se připojil další zraněný Tom. Velek a chyběla i stálice mochtínského fotbalu Jiří Dolejš, který na měsíc "vyrazil" do Nepálu (?) ! Všichni proto byli zvědavi, jak si náš oslabený tým povede proti kvalitnímu Meclovu. A nutno říci, že Mochtín mile překvapil, odehrál se soupeřem vyrovnanou partii a zaslouženě si nakonec připsal do tabulky dva cenné body !
     V prvním poločase byli aktivnější naši fotbalisté, měli i více golových šancí. Tu první velkou ve 12.min. Pavel Staněk zakončuje zblíska (po dlouhém autu J.Žiaka), ale golman hostů M.Regenda zázračně vyráží míč do bezpečí. Ve 22.min. se dostává do průniku a zakončení Zdeněk Plánička, ale v čisté golovce zakončuje těsně vedle - škoda. Hostující golman si poradil ve 25.min. i se střelou Zb. Smolíka k tyči, ale ve 36.min. již loví míč ze sítě své brány, když se golově prosazuje náš navrátilec do áčka - Zdeněk Plánička - 1:0 ! Hosté měli šanci na vyrovnání ve 43.minutě, ale z výhodné pozice jde střela z VPK těsně mimo bránu Mochtína.
     Po přestávce ale Meclov přidal a již ve 48.min. po centru zprava zakončuje zblíska Filip Němec , srovnává na 1:1. A i v dalším průběhu II.poločasu měli více ze hry hosté. Mochtín ale bojuje, chce uhrát alespoň remisu a to se mu daří. Náš tým dvakrát podržel (v 65. a 88. min.) golman Blahník, který chytil dvě utažené střely ze 20 m, zápas končí remisou 1:1, jde se na penalty. Rozstřel byl hodně dramatický, ale nakonec šťastnějším týmem byl Mochtín, který vyhrál 5:4 a do tabulky I.A třídy si připsal dva cenné body. Zápas odřídil s přehledem zkušený arbitr Josef Schneider, AR byli Stanislav Sladký a Zdeněk Kašpar, DS Václav Havlík, ŽK 2:2, 50 diváků.
Sestava Mochtína : Blahník Matyáš, Žiak Jan, Staněk Pavel, Gajdušek David, Bejvl Jakub, Novák Zdeněk (78. Cihlář Jaroslav), Pretzelmayer Viliam, Kapusta Matěj (71. Strejc Stanislav), Šafránek Jan, Smolík Zbyněk, Plánička Zdeněk, branka Mochtína : PLÁNIČKA Zdeněk

V penaltové lotérii byli úspěšnými střelci Mochtína : Zbyněk Smolík, Jaroslav Cihlář, David Gajdušek, Jan Šafránek a Jan Žiak, naopak neuspěli (přestřelili !) : Jakub Bejvl a Matyáš Blahník


Zítra v NEDĚLI 14.4.2019

se od 17,00 hod. v Měcholupech hraje zápas OP TJ Měcholupy - Sokol Mochtín "B"